Anasayfa

09-11-2020
Uzaktan eğitim sorunlarla başladı
Ülkede ilan edilen sosyal izolasyon (lockdown) nedeniyle ortaokul ve liselerde başlayan uzaktan eğitim teknik sorunlara takıldı.
9 Kasım 2020 Pazartesi

Uzaktan eğitimin ilk gününde öğrenci ve öğretmenlerin çevrimiçi ders yapacağı Webex sisteminde sorunlar yaşandı. Eğitim Bakanlığı, teknik sorun nedeniyle bugünkü devamsızlıkların dikkate alınmayacağını açıkladı.

Birçok öğrencinin bu sabah ders dinlemek için sisteme giremediği öğrenildi.

Eğitim Bakanlığı'ndan elde edilen ilk bilgiler, Panhelenik Okul Ağı da dahil olmak üzere bakanlığın kullandığı platformlarda sorun yaşanmadığı yönünde oldu.

Aynı kaynaklar, sorunun sadece Yunanistan'dan değil de Avrupa sunucusundaki bir arızadan kaynaklanabileceğini belirttiler.

Eğitim Bakanlığı'ndan daha sonra yapılan açıklamada ise Webex platformunun sağlayacısının sorunu çözmek için çalıştığı ve sistemin yeniden çalıştığına ilişkin güvence verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca teknik problemin meydana geldiği durumlarda devamsızlıkların dikkate alınmayacağı da belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Panhelenik Okul Ağı'nın ve Eğitim Bakanlığı'nın tüm platformlarının normal bir şekilde çalıştığı kaydedildi.

Eğitim Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki de ERT 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim konusunda hizmet sağlayan şirkette yaşanan teknik sorun nedeniyle öğrencilerin çevrimiçi derse dahil olamadıklarını söyledi. Zaharaki, bugünkü devamsızlıkların dikkate alınmayacağını sözlerine ekledi.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti