Anasayfa


09-11-2020
Uzaktan eğitim sorunlarla başladı
Ülkede ilan edilen sosyal izolasyon (lockdown) nedeniyle ortaokul ve liselerde başlayan uzaktan eğitim teknik sorunlara takıldı.
9 Kasım 2020 Pazartesi

Uzaktan eğitimin ilk gününde öğrenci ve öğretmenlerin çevrimiçi ders yapacağı Webex sisteminde sorunlar yaşandı. Eğitim Bakanlığı, teknik sorun nedeniyle bugünkü devamsızlıkların dikkate alınmayacağını açıkladı.

Birçok öğrencinin bu sabah ders dinlemek için sisteme giremediği öğrenildi.

Eğitim Bakanlığı’ndan elde edilen ilk bilgiler, Panhelenik Okul Ağı da dahil olmak üzere bakanlığın kullandığı platformlarda sorun yaşanmadığı yönünde oldu.

Aynı kaynaklar, sorunun sadece Yunanistan’dan değil de Avrupa sunucusundaki bir arızadan kaynaklanabileceğini belirttiler.

Eğitim Bakanlığı’ndan daha sonra yapılan açıklamada ise Webex platformunun sağlayacısının sorunu çözmek için çalıştığı ve sistemin yeniden çalıştığına ilişkin güvence verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca teknik problemin meydana geldiği durumlarda devamsızlıkların dikkate alınmayacağı da belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Panhelenik Okul Ağı’nın ve Eğitim Bakanlığı’nın tüm platformlarının normal bir şekilde çalıştığı kaydedildi.

Eğitim Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki de ERT 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim konusunda hizmet sağlayan şirkette yaşanan teknik sorun nedeniyle öğrencilerin çevrimiçi derse dahil olamadıklarını söyledi. Zaharaki, bugünkü devamsızlıkların dikkate alınmayacağını sözlerine ekledi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı