Anasayfa

09-11-2020
Avcılığın karantina yasakları arasına alınmasına tepki
Yunanistan Avcılar Konfederasyonu, Kovid -19 nedeniyle başlatılan karantina kapsamında avcılığın durdurulmasına tepki gösterdi. Konfederasyon yayımladığı açıklamayla avcılığa izin verilmesini istedi.
9 Kasım 2020 Pazartesi

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın avcılık ve balıkçılığın da karantina kapsamındaki yasaklara dahil edilmesiyle ilgili açıklamasından kısa bir süre sonra avcı temsilcileri konuyla ilgili yazılı açıklama yayımladı. Avcıların sorumluluk bilinci içinde hareket ettiği belirtilen açıklamada, "Ancak avcıların da bazı hakları vardır. Bunların görmezden gelinmesine de tahammül edilmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada; avcılığın spor olduğu ve tüm ülke genelinde yapılabileceğinin yasalarla sabit olduğu iddia edildi. Avcılığın bir sporu dalı olmasının, spor yapan diğer vatandaşlar gibi avcılara da avcılık yapma hakkı verdiği vurgulandı. Konfederasyonun açıklamasında avcılığın karantina kapsamındaki yasaklara dahil edilmesinin yanlış olduğu kaydedildi ve avcılığın karantina döneminde yapılabilen sporlara dahil edilmesi istendi. Yunanistan Avcılar Konfederasyonundan yapılan yazılı açıklamada, bu amaçla tüm yetkili kurum ve kişilere bilgi verildiği ve talebin iletildiği ifade edildi.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni