Anasayfa

27-11-2020
ABTTF'den Stilyanidis'e cevap
ABTTF Başkanı: "Stilyanidis, kimliğimizin tanınmasını istediğimiz için bizleri Türk milliyetçiliği yapmakla suçluyor, sözleriyle bizleri yine hedef tahtasına oturtuyor."
27 Kasım 2020 Cuma

Dünya çapında Yunan toplumu ile ilgili faaliyetleri ile bilinen AHEPA Hellas tarafından gerçekleştirilen zoom toplantısında konuşan Rodop YDP Milletvekili Evripidis Stilyanidis'in, "Batı Trakya'da yaşanan sorunların Türk milliyetçiliğinden kaynaklandığını" iddialarına Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'ndan (ABTTF) tepki geldi.
Yapılan açıklamada, Stilyanidis'in Trakya Türk toplumunu hedef gösteren açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Stilyanidis, bölgemizin huzurlu ve barışçıl bir bölge olduğunu söylemekte haklı. Zira bizler her zaman ülkemize sevgiyle bağlı olduk, hiçbir zaman sadakatsiz davranmadık. Kıbrıs sorunu döneminde Türk olarak yattık, sabaha Müslüman olarak uyandık. Oysa biz burada Türkler olarak hep var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Bugün tek istediğimiz kimliğimizin tanınması, haklarımızın iade edilmesi. Bunun mücadelesini verdiğimiz için Stilyanidis, bizleri Türk milliyetçiliği yapmakla suçluyor, bizleri yine hedef tahtasına oturtuyor. Demokrasinin beşiği olmakla övünen ülkemiz söz konusu bizler olunca demokrasiyi hiçe sayıyor. Bölgemizde dini özgürlüklerin tamamen uygulandığı söylemi ise gerçek dışı. Bugün dini liderlerimiz olan müftülerimizi seçme hakkımız elimizden alınmış durumda. Seçtiğimiz müftülerimiz müftülük makamını işgal gerekçesiyle cezalandırılıyorlar. Vakıflarımızın yönetimi elimizden alındı. Dini okullarımızın yönetimi tanımadığımız, devlet tarafından tayin edilmiş müftülerin eline bırakılıyor. Bu şartlar altında dini özgürlüklerin tamamen uygulandığını söylemek gerçekleri çarpıtmak değil midir?" dedi.

Haberler


Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor

Gümülcine’de karbon ayak izi için kurumlar ağı kuruluyor

“AİHM’nin Türk derneği davası kararını memnuniyetle karşılıyoruz”

OPEKEPE skandalı sonrası yeni atamalar

Rodop ilinde orman yangını için “çok yüksek risk” uyarısı

OPEKEPE skandalında iki istifa daha