Anasayfa

03-12-2020
Azerbaycan, 10 Kasım olarak ilan edilen 'Zafer Günü'nün tarihini değiştirdi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Zafer Günü" olarak ilan edilen 10 Kasım tarihini, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat gününe denk geldiği için, Şuşa’nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirdi.
3 Aralık 2020 Perşembe

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan’ın yenilgisini kabul eden bildiriye imza attığı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Zafer Günü" ilan edilen 10 Kasım tarihinin, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk dünyası tarihine adı altın harflerle kazınmış büyük şahsiyet Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Azerbaycan’ı tüm kalbiyle seven ve "Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederimiz kederimizdir" diyen Atatürk’ün her bir Azerbaycanlının kalbinde yer edindiği ve büyük saygıyla anıldığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, 10 Kasım tarihinin Atatürk’ü anma günü olduğunu dikkate alarak "Zafer Günü"nün tarihinin değiştirilmesi yönünde karar aldığı kaydedildi.

Her bir Azerbaycanlı için değerli bir şehir olan, Karabağ’ın incisi Şuşa’nın kurtuluşunun savaşın kaderinde belirleyici bir rol oynadığı, Ermenistan’ın yenilgiye uğramasına ve askeri operasyonların durmasına yol açtığı hatırlatılan açıklamada, Zafer Günü’nün, Şuşa’nın kurtuluş günü olan 8 Kasım’a çekildiği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun 44 gün süren operasyonunda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmişti.

Ermenistan, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım’da imza atmıştı.

Haberler


İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları

Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?

DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti

Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret