Anasayfa

07-12-2020
"Yunanistan, Türkiye ile meselelerini başkalarından medet umarak çözemez"
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir." dedi.
7 Aralık 2020 Pazartesi

Sözcü Aksoy, Yunan basınında Türkiye'nin AB Zirvesi öncesinde Ege ve Akdeniz'deki askeri faaliyetlerini artırdığına dair çıkan haberler hakkındaki soruyu cevapladı.

Bu konuda çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirten Aksoy şu ifadeleri kullandı: "Aksine Yunanistan, 20 Ekim tarihinden itibaren yayımladığı ’11 NAVTEX’ ve ’12 NOTAM’ ile Ege ve Doğu Akdeniz'de 24 askeri faaliyet yapacağını duyurarak bölgede kışkırtıcı ve gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerine devam etmektedir. Yunanistan askeri konularda da diyalog kanallarını kapalı tutmakta, NATO Genel Sekreteri'nin ayrıştırma inisiyatifinin ilerletilmesini önlemektedir."

Nitekim Yunanistan’ın 9 Ekim’den bu yana NATO askeri makamlarınca düzenlenmesi planlanan toplantılara da katılmadığına dikkati çeken Aksoy, "Yunanistan, Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir." ifadesini kullandı.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti