Anasayfa

07-12-2020
Karantina döneminde kiliselerin açılması talimatını verdi
Karantina uygulaması devam ederken, İskeçe Metropoliti Panteleimon'un kiliselerin açılması için talimat verdiği bildirildi.
7 Aralık 2020 Pazartesi

Yerel basında çıkan haberlere göre; İskeçe Metropoliti Panteleimon, 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren kiliselerin açılması için talimat verdi. Kiliselerin 14 Aralık tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Aralık ayında çok sayıda yortu olduğunu ifade eden İskeçe Metropoliti Panteleimon'un, halkın ibadet etmesi gerektiğini, karantina döneminden psikolojik sorunlarla çıkmamak için bunun gerekli olduğunu söylediği belirtildi.

"İsa'nın kanı ve vücudu koronavirüsten ve tüm hastalıklardan bizi koruyan tek şeydir." diyen Metropolit, kiliselerin gün boyunca açık olacağını, Hristiyanların kiliseye gelerek mum yakabileceğini, ibadet edebileceğini ve 5 - 10 dakika kilisede kalabileceklerini söyledi.

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri