Anasayfa

05-01-2021
Kovid-19 aşılarında enjektör ve buz engeli
Kovid- 19 salgınına karşı başlayan aşılama programında, enjeksiyon ve kuru buz sıkıntısı yaşanıyor.
5 Ocak 2021 Salı

Kovid-19 virüsüne karşı başlatılan aşılama sürecinde, aşıların nakliyesi için gerekli olan kuru buz ve aşıların yapılmasında gerekli olan enjeksiyon sıkıntısı dikkat çekiyor. Söz konusu eksiklik sadece Yunanistan'da değil, uluslararası düzeyde de baş gösteriyor.

Ulusal basında yer alan bazı haberlere göre hükümet, Ocak ayının ilk iki haftasında 5 milyon enjeksiyonun satın alınması için bir tütün şirketiyle, tıbbi ürün ithal eden firmalardan destek istedi. Haberlerde, 'Eleftheria' (Özgürlük) adı verilen aşılama kampanyasının, ilk etapta tüketim malzemeleri eksikliği nedeniyle tehlikeye girebileceği kaydedildi.

Pfizer / BioNTech aşılarının nakliyesi için gerekli olan kuru buz ve enjektörler konusunda ise dünya piyasasında bir sıkıntı söz konusu. Geçen yıl benzer sorun cerrahi maskelerin temininde yaşanmıştı.

Hükümet çevreleri, herşeye rağmen ay sonuna kadar 220 bin kişiyi aşılama hedefinin başarıya ulaşacağı belirtiyorlar.

Haberler


Sakız Adası’ndaki yangın kontrol altına alındı

Danışma Kurulu: ‘Yunanistan, AİHM kararlarını ivedilikle uygulamalı’

Sakız Adası’ndaki yangına müdahale devam ediyor

Drama’da orman yangını

DEB Partisi Avrupa sahnesinde güçleniyor: EFA başkan yardımcılıklarından biri Batı Trakya Türk Azınlığına

Avukat İlker Çavuşoğlu: “B. Trakya’da Adalet Arayışı”

Avukat Ahmet Kara: “Yunanistan topu taca atmayı bırakmalı”

Soğuksu sahilinde Portokaloglu ve Koçiras konseri

Sıcak hava dalgası geliyor

Celal Bayar Lisesinden çıkamıyorum…

Türk azınlığının eğitim mücadelesi bir hak ve bir gelecek meselesidir

Dünyevileşme Hastalığı