Anasayfa


23-01-2021
İhan Ahmet: 'Azınlık çiftçisine yardım yapılmaması kabul edilemez'
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, karantina uygulamasının sona erdiği köyleri ziyaret etti.
23 Ocak 2021 Cumartesi

Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, karantina uygulamasının sona erdiği köyleri ziyaret etti. Bölgedeki tütün depolarını da ziyaret eden İlhan Ahmet, iktidarın pandemiden zarar gören kesimler için 5 milyar euro ayırırken, azınlık çiftçisine yardım edilmemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ahmet, bölge çiftçisine, özellikle de azınlık çiftçisine yardım yapılmasını istedi.

Milletveki İlhan Ahmet, Kovid -19 vakalarındaki ciddi artış nedeniyle karantiya alınan ve daha sonra karantina uygulamasının sona erdiği Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Hacıköy, Işıklar, Dolapçılar ve Durhasanlar köylerini ziyaret etti.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili İlhan Ahmet ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün (22 Ocak Cuma) Hacıköy, Işıklar, Dolapçılar, Durhasanlar ve Kozlukebir köylerini ziyaret ettim, soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrar bilfiil yerinde ilettim. Atina’daki çalışmalarım hakkında kendilerine bilgi vererek, bu süreçte her türlü desteği kendilerine sunmaya devam edeceğimi bildirdim.” ifadelerini kullandı.

İlhan Ahmet, iktidarın pandemiden zarar gören kesimler için 5 milyar euro harcamasına rağmen, azınlık çiftçisine yardım edilmemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ahmet, tütün üreticileri ve tüm çiftçilerin desteklenmesi için sunduğu teklifin kabul edilmesi çağrısında bulundu.

İlhan Ahmet şunları kaydetti: “Aynı zamanda tütün satım depolarını da (AKE) ziyaret ederek, soydaşlarımızla görüştüm. Tütün satışlarındaki düşük fiyatlardan muzdarip olduklarını haykıran üreticiler, tütünde izlenen bu düşük fiyat politikasıyla kendilerine büyük haksızlık yapıldığını ve azınlığın ekonomik olarak daha da zor duruma sokulduğunu bir kez daha dile getirdiler.

Buradan Yeni Demokrasi iktidarına bir kez daha hatırlatıyorum; son bir yılda iktidarın, pandemiden zarar gören kesimler için yaklaşık olarak 5 milyar euro ayırıp maddi yardımda bulunurken, bölge çiftçisine ve özellikle de azınlık çiftçisine 1 euro dahi vermemesi kabul edilemez. İktidarı, tütüncüler ve tüm rençperler için sunduğum teklifimi kabul ederek, maddi destek vermek üzere harekete geçmeye davet ediyorum."

Haberler


Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor