Anasayfa


26-01-2021
Velopulos’dan DEB Partisi hakkında soru önergesi
Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi’ne atıfta bulunarak, bir partinin hangi şartlarda kapatılmasının mümkün olduğunu meclise sunduğu soru önergesiyle sordu.
26 Ocak 2021 Salı

Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi’ne atıfta bulunarak, bir partinin hangi şartlarda kapatılmasının mümkün olduğunu meclise sunduğu soru önergesiyle sordu. Soru önergesi, Velopulos’un yanı sıra Yunan Çözümü Partisi milletvekilleri Apostolos Avdelas ve Konstandinos Hitas tarafından da imzalandı.

Velopulos, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun Kırım Haber Ajansı’na verdiği röportaj nedeniyle meclise soru önergesi sundu. Velopulos, DEB Partisi’nin Batı Trakya’daki Müslüman azınlığın bir kısmının çıkarlarını korumak için kurulduğunu öne sürerek, parti başkanının Kırım Haber Ajansı’na tahrikkar bir açıklamada bulunduğunu iddia etti.

Velopulos, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun azınlık okullarından “azınlık” ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili olarak verdiği röportajda Yunanistan’a karşı provokatif bir tutum izlediğini iddia ederek, tüm Yunan hükümetlerinin Lozan Antlaşması’nı ihlal ettiğini söylediğini kaydetti.
Velopulos cevaplandırılması amacıyla şu soruları yöneltti:

- Söz konusu parti yabancı haber ajanslarına verdiği demeçlerle Yunanistan devleti aleyhine propaganda ve suçlamalarda bulunuyor ve Yunanistan ile Ukrayna arasında olduğu gibi ülkenin dolaylı olarak ikili ilişkilerine zarar veriyorsa, bir parti Yunan devleti tarafından hangi şartlarda yasa dışı olarak ilan edilebilir?
- Batı Trakya'daki Müslüman azınlık diğer Yunan vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara sahipken, "DEB" Başkanı hangi İnsan Hakları ihlalinden bahsediyor?




Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler