Anasayfa

03-02-2021
Yeni önlemler masada
Son günlerde ülkedeki vakalarda yaşanan artışların ardından daha sert tedbirlerin alınması gündemde.
3 Şubat 2021 Çarşamba

Hükümetin daha sert tedbirler alıp almayacağı konusunda önümüzdeki 48 saatin önemli olduğu belirtiliyor. Söz konusu süre içinde vakalarda, hastaneye giriş yapan hasta sayısında ve yoğun bakım ünitelerinde artış yaşanması durumunda daha sert tedbirlerin alınması bekleniyor.

Attiki bölgesinde günlerdir artan vakaların yanı sıra, dün başta Selanik olmak üzere ülkenin farklı illerinde de artış yaşanması uzmanları tedirgin ediyor. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında ciddi sıkıntılar yaşayan Selanik bölgesindeki artışın ardından, Selanik'in de "kırmızı" bölgeye alınabileceği belirtildi.

Hükümet yetkilileri şimdilik mevcut önlemlerin uygulanması konusunda uyarılarına devam ederken, bu önlemlere uyulmamasının yeni ve daha sert önlemleri beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Alınması muhtemel önlemlerle ilgili olarak bugün (3 Subat) ve yarın (4 Şubat) açıklanacak veriler bekleniyor.

ANT1 kanalına konuşan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, vakaların önümüzdeki 48 saat içinde artmaya devam etmesi durumunda sadece Attiki ve Selanik ile sınırlı olmayan ve tüm ülkeyi kapsayacak yeni tedbirlerin hayata geçirilebileceğini açıkladı.

Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı