Anasayfa


17-02-2021
‘Yardım fonlarında objektif planlama yapılmıyor’
SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat, tütün ve pamuk üreticilerinin Kovid-19 yardım paketlerinin dışında tutulmasını eleştirdi.
17 Şubat 2021 Çarşamba

SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat, Kovid-19 yardım fonlarıyla ilgili hükümeti objektif planlama yapamamakla suçladı. Ferhat, kullanılan yardım fonlarının “çaresizliğe umut yamamaktan başka bir işe yaramadığını” söyledi.

Özgür Ferhat yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla, birincil tarım ve üretim büyük bir darbe almıştır. Tüm gelişmiş ve hatırı sayılır bir şekilde tarımla uğraşan ülkelerde üreticilerin mağdur olmaması için Kovid-19 ile mücadele kapsamında yardım verilmiştir ve ürünlerin fiyat kaybına göre verilmektedir.

Ne yazık ki ülkemizde hala bir objektif planlama yapılamamıştır ve kullanılan yardım fonları sadece çaresizliğe umut yamamaktan başka bir işe yaramamıştır.” ifadelerini kullandı.

Özgür Ferhat, tütün ve pamuğun Kovid-19 yardım paketlerinin tamamen dışında bırakıldığına dikkat çekti.

Ferhat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Pamuk üretimi için yaptığımız girişimlerde bakanlığın ve mevcut hükümet yetkililerin verdiği cevap şu an pamuk için ayrılan bir bütçe yoktur ve yakın zamanda pamuk üreticilerine yardım yapılmayacağıdır.

0.4 euronun çok düşük bir fiyat olduğunu söylediğimizde ve Amerikan pamuk borsasının 0.8 euroluk fiyatla açılış yaptığını hatırlattığımızda, yine cevap olarak bakanlıktan pamuk üreticilerinin temel yardım ve bağlantılı yardım aldıklarını ve başka bir yardım için hak sahibi olmadıklarıdır.

Kısacası, o havada uçuşan dönüm başı 60 euro, 40 ya da en son 30 euro söylemleri yanıltıcıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Şu an yardım verilebilmesi için siyasi baskımızı arttırmaktayız ve bu yolda sesimizi ve gücümüzü çiftçilerimizle birleştirmek durumundayız.

Tarımı yöneten mevcut bakanlık ya baskılara kulak verip haklı talepleri karşılayacaktır, ya da geç yapılacak bir yardımın sadece seçim öncesi sus payı olacağının altını imzalayacaktır.”

Açıklamada, tütün üretimindeki kötü fiyatlarla ilgili yapılan girişimlerin de yeni bir basın açıklamasıyla duyurulacağı belirtildi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı