Anasayfa

18-02-2021
Özel kontenjan ve taban puandan muafiyet uygulamasına devam
Batı Trakya'daki azınlık üyesi öğrencilere Yunanistan üniversitelerine giriş sınavlarında taban puan uygulanmamasını öngören sistem devam edecek.
18 Şubat 2021 Perşembe

Batı Trakya'daki azınlık üyesi öğrencilere Yunanistan üniversitelerine giriş sınavlarında taban puan uygulanmamasını öngören sistem devam edecek. Söz konusu düzenleme mecliste kabul edilen yeni eğitim yasasına dahil edildi.

1996 yılında Yorgo Papandreu'nun Eğitim Bakanlığı döneminde başlayan üniversiteye girişte azınlık öğrencilerine yönelik özel kontenjan ve taban puandan muaf tutulmayı öngören uygulama geçen hafta mecliste kabul edilen yüksek eğitimle ilgili yasa tasarısında da yer aldı. Böylece son 25 yıldır devam eden, üniversite sınavlarında azınlık öğrencilerine yönelik binde 5'lik özel kontenjan ve sınavlarda taban puanın uygulanmaması bundan sonra da devam edecek. Üniversite giriş sınavında taban puan muafiyetinden Batı Trakya'daki azınlık öğrencilerinin yanı sıra yurtdışında yaşayan Yunanistan vatandaşları ile yurtdışında yaşayan ve çalışan memurların çocukları da yararlanıyor.

Bu arada Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet konuyla ilgili açıklamasında uygulamanın devam etmesini talep ettiğini ve bunun için mecliste konuşma yaptığını hatırlatarak, uygulamanın yeni yasaya dahil edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.




Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil