Anasayfa

18-02-2021
Özel kontenjan ve taban puandan muafiyet uygulamasına devam
Batı Trakya'daki azınlık üyesi öğrencilere Yunanistan üniversitelerine giriş sınavlarında taban puan uygulanmamasını öngören sistem devam edecek.
18 Şubat 2021 Perşembe

Batı Trakya'daki azınlık üyesi öğrencilere Yunanistan üniversitelerine giriş sınavlarında taban puan uygulanmamasını öngören sistem devam edecek. Söz konusu düzenleme mecliste kabul edilen yeni eğitim yasasına dahil edildi.

1996 yılında Yorgo Papandreu'nun Eğitim Bakanlığı döneminde başlayan üniversiteye girişte azınlık öğrencilerine yönelik özel kontenjan ve taban puandan muaf tutulmayı öngören uygulama geçen hafta mecliste kabul edilen yüksek eğitimle ilgili yasa tasarısında da yer aldı. Böylece son 25 yıldır devam eden, üniversite sınavlarında azınlık öğrencilerine yönelik binde 5'lik özel kontenjan ve sınavlarda taban puanın uygulanmaması bundan sonra da devam edecek. Üniversite giriş sınavında taban puan muafiyetinden Batı Trakya'daki azınlık öğrencilerinin yanı sıra yurtdışında yaşayan Yunanistan vatandaşları ile yurtdışında yaşayan ve çalışan memurların çocukları da yararlanıyor.

Bu arada Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet konuyla ilgili açıklamasında uygulamanın devam etmesini talep ettiğini ve bunun için mecliste konuşma yaptığını hatırlatarak, uygulamanın yeni yasaya dahil edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.




Haberler


Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’