Anasayfa

18-02-2021
Öğrenciler için 200 euroluk yardım Mart ayında başlıyor
Belirli gelir seviyesi kriterlerine uyan ailelerdeki öğrencilere, bilgisayar ve tablet alımı için yapılacak 200 euroluk yardımlar mart ayında verilmeye başlanacak.
18 Şubat 2021 Perşembe

Hükümetin 15 Aralık 2020 tarihinde açıkladığı yardımın gecikme sebebinin bürokratik işlemler olduğu belirtildi. Programın gecikmesine sebep olan bürokratik engellerin ortadan kaldırılması için ilgili bakanlıkların, önümüzdeki günlerde meclise bir kanun tasarısı getirmesi bekleniyor.

Daha önce açıklandığı üzere söz konusu programdan yıllık geliri 6.000 euro üzerinde olmayan ailelerin çocukları yararlanabilecek.

Toplam tutarı 112 milyon euro olacak programdan, ülke genelinde kriterlere uyan 325 bin aileden, 4 ile 24 yaş aralığındaki 560 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor.

Söz konusu yardımların, mart ayının ortalardan itibaren hak sahiplerine verilmeye başlanacağı ve ödemelerin nisan ayında tamamlanacağı bildirildi.

Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı