Anasayfa


23-02-2021
Mehrikoz bölgesine yerleştirilecek rüzgar gülleri hakkında açıklama
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi’ndeki muhalefet listesi “Bağımsız Birleşik İnisiyatif” yayımladığı açıklamayla Mehrikoz bölgesine yerleştirilecek rüzgar güllerine dikkat çekti.
23 Şubat 2021 Salı

“Bağımsız Birleşik İnisiyatif” listesi başkanı ve eyalet meclis üyesi Kostas Kaçimigas, rüzgardan elde edilecek enerji parklarına evet dediklerini ancak rüzgar güllerinin yerleşim yerlerinden uzakta olması gerektiğini belirtti.

Kaçimigas, 26 Şubat 2021 tarihinde eyalet meclis gündemine gelecek Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Mehrikoz bölgesine yerleştirilecek sekiz dev rüzgar gülüyle ilgili gündem maddesi nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Sekiz adet dev rüzgar gülünün köylere yakın noktalara yerleştirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Kaçimigas, kamu yararı gözetilerek, eyalet meclis üyelerinden olumsuz oy kullanmalarını istedi. Kaçimigas, bu amaçla tüm liste başkanlarına mektup yazdığını belirterek, rüzgardan elde edilecek enerjiye karşı olmadıklarını, ancak rüzgar güllerinin köylere yakın yerlere konulmasının tehlike arz edeceğini vurguladı. Kaçimigas, yapılacak yatırımın insan yaşamı için tehlikeli olmaması gerektiğini, ayrıca rüzgar güllerinin çıkardığı sesin de insanları rahatsız etmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Mehrikoz bölgesine yerleştirilecek rüzgar güllerinin uzunluğunun 105 metre , kanat uzunluğunun ise 74 metre olduğu bildirildi. Rüzgar güllerinin üçünün köyden sadece 700 metre uzağa yerleştirilmesinin planlandığını belirten Kaçimigas, bu mesafenin çok daha büyük olması gerektiğini vurguladı.



Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı