Anasayfa

25-02-2021
BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, FUEN Başkanı ile Vincze görüştü
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı, FUEN Başkanı Lorant Vincze ile görüştü.
25 Şubat 2021 Perşembe

İki kurum başkanının görüşmesi 23 Şubat Salı günü internet ortamında gerçekleşti.

Görüşmeyle ilgili olarak BTAYTD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda Batı Trakya Türk Azınlığının yaşadığı sorunlar tartışıldı. İlk olarak eğitim sorunları ele alındı. İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesinde derslik problemi yaşandığı bu sebepten okulun sabahçı ve akşamcı olmak üzere iki vardiyada eğitim verdiği BTAYTD başkanı Hüseyin Baltacı tarafından dile getirildi.

Azınlık ilkokullarının günden güne çocuk sayısı bahane edilerek kapatıldığı ve anaokullarında çift dilli eğitimin yıllardır talep edilmesine karşın henüz olumlu bir gelişme yaşanmadığı da ifade edildi.

Dini özgürlüklerimizin kısıtlanması, kamu hizmetlerinde anadilin konuşulmaması ve buna karşı gelinmesinin de azınlığımızı zor durumda bıraktığından bahsedildi.

Derneklerimizin adında 'Türk' kelimesi kullanıldığı için kapatıldıkları ve yıllardır hukuki mücadele verdikleri, 'Türk' kimliğinin yasaklandığını dile getiren BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, FUEN Başkanı Lorant Vincze'den de bu konuda lobi desteği istedi.

Son olarak gündemde olan okul encümen seçimlerinde hakların kısıtlanmasının yanı sıra var olan hakların da tamamen elimizden alınması hedeflenmekte olduğu ifade edildi. FUEN Başkanı Vincze encümen seçimleri ile ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi ve toplantı sona erdi."

Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı