Anasayfa

26-02-2021
Kozlukebir Belediyesi'nde ilk kadın meclis başkanı
Rodop ili Kozlukebir Belediyesi'nde meclis başkanlığına ilk kez bir kadın seçildi.
26 Şubat 2021 Cuma

Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanlığı'nda görev değişikliği yapıldı. Belediye meclis başkanlığı için geçtiğimiz günlerde seçim yapıldı. Belediye meclis üyesi avukat Rukiye Rızgıç, Kozlukebir belediyesinin yeni meclis başkanı oldu.

Konuyla ilgili olarak Kozlukebir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Birlik listesinden hiçbir meclis üyesinin katılmadığı seçimde avukat Rukiye Rızgıç'ın oybirliğiyle seçildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kozlukebir Belediyesi tarihinde ilk bayan meclis başkanı olma özelliğini taşıyan Rukiye Rızgıç'a , yeni görevinde başarılar dilerken, görevi devreden veteriner hekim İsmail Molla Ali Mehmet'e bugüne kadar görevini layığıyla yerine getirdiği için teşekkür ederiz."

Yeni belediye meclis başkanı Rukiye Rızgıç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Değerli Kozlukebir Belediyesi halkı, 21 Şubat 2021 Pazar günü gerçekleşen Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanlığı seçimlerinde, Kozlukebir έ’elediyesi Meclisine seçilen ilk kadın meclis başkanı olarak bu idari göreve başladım. Bu vesile ile bana güvenen Kozlukebir Belediyesi Başkanı Rıdvan Ahmet'e ve beni destekleyen meclis üyelerine memnuniyetimi ifade etmek ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Kozlukebir Belediyesinde ilk kadın meclis başkanı olarak, doğup büyüdüğüm ve her daim yasalar çerçevesinde bu idari hizmeti sunarak, bölgemizin gençlerine ve özellikle kadınlarına üstlendiğim görev ile siyaset alanında sorumluluk almak ve yönetici pozisyonunda bulunma adına cesaret vermek ve öncülük yapmak istiyorum."


Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil