Anasayfa


09-03-2021
Turizm sezonu 14 Mayıs’ta başlayabilir
Yunanistan’da turizm sezonunun 14 Mayıs’ta başlayabileceği bildirildi. Turizm Bakanı Haris Theoharis, 14 Mayıs 2021 tarihinde yeni turizm sezonunu başlatmayı amaçladıklarını açıkladı.
9 Mart 2021 Salı

Yeni turizm sezonu için hem iyimser hem hazır olduklarını vurgulayan Theoharis, Nisan ayıyla birlikte Kovid -19 salgınıyla ilgili tedbirlerin aşama aşama hafifleyeceğine inandıklarını belirterek, aşılama sürecinde başarılı bir grafik çizen ülkelerle ziyaretlerin yapılacağını ve yenilenen turizm protokollerinin denenmeye başlanacağını söyledi.

Yunanistan’ın 2020 yılından itibaren her turiste güvenli bir tatil sağlayabileceğini kanıtladığını savunan Theoharis, geçen yıl güvenli bir şekilde turizm sezonunu açtıklarını ifade etti. Bakan Theoharis geçen yıl Yunanistan’a 1,5 milyon Alman turistin, toplamda da 6 milyondan fazla turist geldiğini anlattı.

Her sektör için protokoller yaptıklarını, turizm sektöründe binlerce çalışana eğitim verdiklerini, adaları sağlık açısından her anlamda güçlendirdiklerini ifade eden Theoharis, 2021 yazına elde ettiklerini tecrübelerden de yararlanarak hazır hale geldiklerini dile getirdi. Theoharis, aşısını yaptıran veya negatif test sonucu olan ülkeye giriş yapmalarına izin verileceğini söyledi. Bakan, rapid test yöntemine turizm döneminde sıkça başvurulacağını da belirtti. Maske ve diğer korunma önlemleri konusunda ise tüm Yunan vatandaşları için geçerli olan kuralların turistler için de geçerli olacağını sözlerine ekledi.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı ve Türk kimliğinin inkarını Deutseche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor