Anasayfa

12-03-2021
İskeçe ve Drama'ya doğal gaz için ilk adım atıldı
Kamu Gaz Dağıtımı Şebekeleri İşletmesi (DEDA), İskeçe ve Drama şehirlerinde inşaat projelerinin sözleşme öncesi denetimi tamamlandı.
12 Mart 2021 Cuma

Ülkede 34 şehre doğal gaz sağlayacak proje kapsamında, Denetim Kurulu İskeçe ve Drama'daki denetimlerini tamamladı.

DEDA'dan yapılan açıklamaya göre, İskeçe ve Drama'da yapılacak çalışmaların toplam bütçesi 17,1 milyon euro. Doğal gaz ağı çalışmalarının Nisan ayında başlaması ve 2023 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

İnşaat çalışmalarına paralel olarak özel ve kamu binalarına bağlantıların da gerçekleşeceği belirtildi.

Gümülcine ve Dedeağaç şehirlerini kapsayan projenin nihai onay işlemlerinin ise önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

DEDA tarafında yapılan açıklamada, söz konusu projelerin 2021-2025 yılını kapsayan DEDA'nın Kalkınma Programı çerçevesinde ilk yapılacak çalışmalar olacağı kaydedildi. 300 milyon euroluk bütçesi bulunan ve 34 şehre doğal gaz sağlayacak proje kapsamında 1.860 kilometrelik doğal gaz borusu döşenecek ve 68 binin üzerinde tüketiciye doğal gaz ulaştırılacak.

Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı