Anasayfa

17-03-2021
Dendias 14 Nisan’da Türkiye’yi ziyaret edecek
Dendias ile Çavuşoğlu Nisan ayında görüşecek.
17 Mart 2021 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşme davetini bazı şartların oluşması durumunda kabul ettiği bildirildi.

Medyada yer alan haberlere göre, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın siyasi ortamın müsait olması durumunda, 14 Nisan Çarşamba günü Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceği belirtildi.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlere göre, bugün (17 Mart Çarşamba) Atina'da bir araya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Themistoklis Demiris ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Dendias - Çavuşoğlu görümesini de ele aldılar. Aynı kaynaklara göre Demiris, siyasi ortamın uygun olması şartı ile Dışişleri Bakanı Dendias'ın 14 Nisan Çaşamba günü mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüşmeyi kabul ettiğini Büyükelçi Önal'a iletti.

MEVLÜT ÇAVUŞOÄžLU: "YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI NİKOS DENDİAS, 14 NİSAN'DA TÜRKİYE'YE GELECEK"
Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias’ın 14 Nisan’da Türkiye’ye geleceğini, kendisinin de daha sonra Yunanistan’a gideceğini duyurdu.

Çavuşoğlu, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, benim 2003 yılından bu yana Avrupa Konseyinden şahsi arkadaşım, 14 Nisan’da Türkiye’ye gelecek." dedi.

Yunanistan’da düzenlenen istişari görüşmelere ilişkin Çavuşoğlu, 5 yıl aradan sonra Türkiye’de düzenlenen 61. turun gayet olumlu bir havada geçtiğini belirtti.

Eski adıyla istikşafi, yeni adıyla istişari görüşmelerde Türkiye ve Yunanistan’ın Ege’de anlaşmazlık bulunan konuları ele aldığını ve birlikte çözüm için karar vermeye çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu, Atina’daki toplantıda bu konuların görüşüldüğünü dile getirdi.

Çavuşoğlu, tek bir toplantıda çözüm beklentisinin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağına dikkati çekerek, rotasyon usulünce bir sonraki toplantıya Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Türkiye ve Yunanistan dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareler mekanizması da bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, dün gerçekleşen istişari görüşmelerin ardından bugün daha kapsamlı siyasi istişarelerin yürütüldüğünü bildirdi.

Türkiye’nin tüm ülkelerle olduğu gibi Yunanistan’la da görüşmelerini sürdüreceğinin altını çizen Çavuşoğlu, iki sene önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in dışişleri bakanlarına görev verdiğini, ancak yaşanan gerginlikler nedeniyle görüşmelerin gerçekleşmediğini belirtti. Çavuşoğlu, gelecekteki süreçte görüşmelerin yapılacağını söyledi.

İki ülke arasındaki tüm meselelerin Ankara’da görüşüleceğini ifade eden Çavuşoğlu, daha sonra kendisinin de Yunanistan’ı ziyaret edeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, temasların faydalı olacağına inandıklarını ve bu çerçevede Erdoğan-Miçotakis görüşmesini de ele alacaklarını kaydetti.

Haberler


Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda