Anasayfa

24-03-2021
25 Mart kutlamaları için yoğun güvenlik önlemleri
Yunanistan, bağımsızlığının 200'üncü yılını kutluyor.
24 Mart 2021 Çarşamba

Yunanistan'ın bağımsızlığının 200'üncü yıl dönümünün kutlanacağı 25 Mart Perşembe günü, Atina'da yapılacak olan resmi geçit töreni ve diğer etkinlikler için yoğun güvenik önlemleri alınıyor.

Medyada yer alan bilgilere göre, törenler için 4 binden fazla polis ve keskin nişancının yanı sıra drone ve helikopterler görev yapacak. Güvenlik önlemlerine terörle mücadele ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) görevlileri de destek verecek.

Etkinlikler bugün (24 Mart Çarşamba), Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ve Başbakan Kiriakos Miçotakis'in, yabancı ülke temsilcileri ile birlikte restorasyonu tamamlanan Ulusal Resim Müzesi'ni ziyareti ile başlayacak.

Batı Trakya'da pandemi sebebiyle geçit törenleri yapılmayacak. Kutlamalar, bayrak çekme ve çelenk törenlerinin yanı sıra kliselerde yapılacak ayinlerle sınırlı kalacak. Söz konusu etkinliklere katılım pandemi sebebiyle sınırlı sayıda olacak.

Atina'da yapılacak askeri geçit töreni televizyon kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

Kutlamalar çerçevesinde ülke genelindeki kamu binaları ve şehirlerin giriş çıkışları bayrak ve pankartlarla donatılıyor.

Haberler


Yunanistan - Türkiye maçında yüzyılın rekoru kırıldı

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’den Edirne ziyareti

Kırk Kurbanı geleneği devam etti

Sakız Adası’nda acil durum ilan edildi

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

EPOMEA Rodop Başkanı Sibel Mustafaoğlu Ankara’da temaslarda bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatından Batı Trakya Türklerine destek

Yunanistan’dan itidal ve görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’la görüştü

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı