Anasayfa

28-03-2021
YTB Başkanı Eren’den Türk azınlık dernekleriyle ilgili paylaşım
Türkiye Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları (YTB) Bakanı Abdullah Eren, İskeçe Türk Birliği ve isminde "Türk" kelimesi olan derneklerle ilgili paylaşımda bulundu.
28 Mart 2021 Pazar



Aslen Batı Trakyalı olan YTB Başkanı Eren, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türk azınlık dernekleriyle ilgili kararını açıklamasının yıl dönümü olan 27 Mart Cumartesi günü sosyal medya hesabından İskeçe Türk Birliği ve isminde "Türk" ve "azınlık" kelimesi bulunduğu için kapatılan veya kurulmasına izin verilmeyen Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç ili Azınlık Gençlik Derneği ile ilgili bir infografik paylaştı.

YTB Başkan Abdullah Eren sosyal medyada konu ile ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

"1983’te Yunanistan’da isminde Türk bulunan bütün derneklerin tabelaları söküldü! Tam 13 yıl önce bugün, 27 Mart 2008’de ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bu tavrından dolayı Yunanistan’ı mahkum etti! Fakat karar hâlâ uygulanmıyor!"

"Yunanistan'daki Türk dernekleri AİHM kararına rağmen tanınmıyor" başlığıyla paylaşılan infografikte, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin 1983 yılından bu yana devam eden mücadelesi anlatıldı.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak