Anasayfa


30-03-2021
İlhan Ahmet: ‘Azınlığın yurt dışına kaçmasını mı istiyorsunuz?’
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in, Tarım Bakanı Spilios Livanos’a tütün üreticileri ve Basma tipi tütüne verilmesi istenen destekle ilgili yönelttiği soru önergesi mecliste görüşüldü.
30 Mart 2021 Salı

İlhan Ahmet mecliste yaptığı konuşmada, “Bölgemizdeki tütün üreticisi çok zor durumda. İnsanlarımız yurt dışına göç ediyor. Azınlık insanı yurt dışına gidiyor. Hükümet olarak bunu mu istiyorsunuz? İnsanların yurt dışına gitmesini ve bölgenin boşalmasını mı istiyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

İlhan Ahmet, mecliste Tarım Bakanı’na yönelik sorusunda, Trakya Kalkınma Komisyonu’nun hedefleri arasında birincil sektöre destek olduğunu da hatırlatarak, “Birincil sektöre böyle mi destek olacaksınız?” diye sordu.

“Bize 'para yok' diye cevap veriyorsunuz. Herkes için para olmasa bile bu üreticiler için olmalıydı. Bu kadar açık söylüyorum. Bunu istemiyorum, bu onların hakkı. Bu insanların maruz kaldığı haksızlık apaçık ortada.” ifadelerini kullandı.

İlhan Ahmet, Basma tipi tütün üreticilerine yapılan haksızlığın giderilmesini isterken, Bakan Livanos, eski zararların tazmini için oluşturulan komisyonun yeniden hayata geçirileceğini söyledi. Ahmet, Trakya bölgesindeki tütün üreticisinin 2018 yılındaki zarar paralarını hala alamadığını vurguladı.

“YARDIMIN BÖLGE ÇİFTÇİSİNE YAPILMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Milletvekil İlhan Ahmet şunları dile getirdi: “Meclis çatısı altında yapmış olduğum bilinçli ve kesintisiz çalışmalar sonucunda, Tarım Bakanlığı yapmış olduğu resmi açıklama ile ‘Özel zarar tespiti tütün komisyonunun tekrar kurulduğunu ve çalışmalarına başlayacağını ifade etmiştir. Bilindiği üzere daha önce Meclis Genel Kurulunda eski Tarım Bakanı Sn. Makis Voridis şahsıma vermiş olduğu cevapta bu özel komisyonun kurulacağını vadetmiş ancak sonradan bu komisyonun kurulmadığını tespit etmiştim. Dün talebim üzerine Mecliste gerçekleşen özel oturum sonucu Tarım Bakanının komisyonun kurulduğunu yazılı olarak açıklaması olumludur.

Tütün üreticilerinde 2018 yılından bugüne dek gelir kaybının yaklaşık olarak 24 milyon euroyu aştığını ve bakanlığın bu gelir kaybını ortadan kaldıracak tedbirleri ivedilikle alması zarurettir.

Bakanlığın hazinede yeterli nakdi imkan olmadığı iddiasının ise ‘komik’ olduğunu ve azınlık tütün üreticisine karşı şu ana kadar iktidarda siyasi irade yetersizliği olduğu da apaçık ortadadır . Özelike pandemi sebebi ile pek çok tarım üreticisine gelir kaybı sebebi ile yardım yapılırken bu yardımın bölge çiftçisine yapılmaması düşündürücüdür. Ancak iktidarın bu hususta ne kadar samimi ve iyi niyetli olduklarını siz halkımız adına sizlerin vekili olarak elbette takip etmeye devam edeceğiz.”




Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret