Anasayfa


05-05-2021
Kıran, Selanik’teki Türk toplum temsilcileriyle görüştü
Kıran sosyal medya hesabından, “Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız.” paylaşımında bulundu.
5 Mayıs 2021 Çarşamba



Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Selanik’i ziyareti sırasında burada yaşayan Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Kıran görüşmeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran paylaşımında şunları kaydetti: “Selanik’te Türk toplumu temsilcileri ve din görevlileriyle bir araya geldik. Soydaşlarımızın dil, din ve ibadet özgürlüğüne baskı ve kısıtlamalar kabul edilemez. Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız.”

Bakan yardımcısı Kıran ve beraberindekiler Selanik’teki Hamidiye Camii’ni de ziyaret etti. Kıran konuyla ilgili paylaşımında “Osmanlı Devleti'nin Selanik'te yaptırdığı son cami olan, Sultan II. Abdülhamit'in saat kuleleri ile taçlandırdığı Hamidiye (Yeni) Camii'ni ziyaret ettik.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Selanik'te Osmanlı Devleti döneminden kalan Zincirlikule Meydanı, Popara Babazade Camii, İshak Paşa Camii ve adını Selanik'in son valilerinden alan Mustafa Zihni Paşa Camii'ni de ziyaret etti.

Bu arada Kıran, Selanik'te yaşayan Batı Trakyalı Türkler tarafından kurulan Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Kıran, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı paylaşımda şunları belirtti: "Selanik’te Türk toplumu tarafından kurulan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret ettik. Soydaşlarımızın birlik ve beraberliğinin güzel bir tezahürü olan derneğin faaliyetlerinin artarak devam etmesine önem veriyoruz."

Haberler


Yunanistan, Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yassıköy Belediyesinin hizmetleri dijital ortamda

Veria’da Osmanlı dönemine ait mezar bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Dolaphan Camii’nde oldubittiye izin verilmedi

İTB genel kurulu gerçekleşti

Yunanistan, İran’ın İsrail’e hava saldırısını şiddetle kınadı

Almanya’dan Varufakis’e siyasi faaliyet yasağı

Hukuk Fakültesindeki işgale polis müdahale etti

Eskpres vize uygulaması Türk turist sayısını üç katına çıkardı

Baran’dan Kipi sınır kapısındaki yığılmalar konusunda soru

İTB genel kurulu yarın