Anasayfa


24-07-2021
Dr. Sadık Ahmet vefatının 26. yılında anıldı
Batı Trakya Türklerinin lideri, Dostuk Eşitlik Barış (DEB) Partisi kurucusu, eski bağımsız milletvekili Dr. Sadık Ahmet, vefatının 26. yıl dönümünde Gümülcine’de anıldı.
24 Temmuz 2021 Cumartesi



Batı Trakya Türklerinin lideri, Dostuk Eşitlik Barış (DEB) Partisi kurucusu, eski bağımsız milletvekili Dr. Sadık Ahmet, vefatının 26. yıl dönümünde Gümülcine’de anıldı.

DEB Partisi ve Sadık Ahmet ailesi tarafından düzenlenen anma etkinliği, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan önlemler çerçevesinde sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Bu yılki törene Türkiye devletini temsilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı.

Dr. Sadık Ahmet’in vefatının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ilk tören Sadık Ahmet’in Gümülcine Kahveci Mezarlığı’ndaki kabri başında yapıldı. Buradaki törene DEB Partisi yönetimi, Dr. Sadık Ahmet’in ailesi, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, azınlık belediye başkanları, eyalet başkan yardımcıları, azınlık dernek başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda soydaş katıldı. Tören, Gümülcine Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri tarafından sala ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Dua ise İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tarafından yapıldı. Daha sonra yapılan konuşmalarda Dr. Sadık Ahmet’in verdiği hak arama mücadelesine vurgu yapıldı. Buradaki törende DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi adına Denetim Kurulu Başkanı Necmettin Kahya, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuştu.

“ANAVATAN TÜRKİYE HAKLI DAVANIZIN HER NOKTASINDA YANINIZDA OLACAKTIR”

Bakan Derya Yanık yaptığı konuşmada Dr. Sadık Ahmet’in kendi gençlik yıllarında takip ettikleri kahramanlardan biri olduğunu vurguladı. Yanık şöyle devam etti: “Rahmetli Sadık Ahmet, kimliği korumanın önemini çok erkenden anlayan ve önemini kavrayan bir liderdi. Bunu meşru yollarla korumanın ne kadar olduğunu fark eden ve mücadelesini veren bir isim. Kurucu başkanı olduğu parti, Türk azınlığın da mücadelesini özetleyen bir isim aslında. Batı Trakya Türkleri dostluk istiyor, eşitlik istiyor ve barış içinde yaşamak istiyor. Yaşadıkları topraklara dostluk etmekten başka bir tavır içine girmeyen bir toplum Batı Trakya Türkleri.”

Türkiye devletinin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olacağını belirten bakan Yanık, “Sizlerin bu haklı mücadelesinde, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklı tüm haklarınızın hem savunulması hem kazanılması noktasında Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak yanınızda olduk ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Uluslararası platformda ve tüm platformlarda bu hakların dile getirilmesinde de yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ben bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümetini temsilen buradayım. Anavatan Türkiye’nin haklı davanızın her noktasında yanınızda olacağımızın sözünü vermek için buradayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamını getirdim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu davanın takipçileri, savunucuları olmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye, soydaş Batı Trakya Türk Toplumunun çok yakın takipçisi olmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında yapılan anma töreni, Dr. Sadık Ahmet ailesi adına merhum Sadık Ahmet’in eşi ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet’in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.



Mezarlıktaki törenden sonra Gümülcine – Kozluköy yolu üzerinde bulunan ‘Seramoni’ aile salonunda Dr. Sadık Ahmet için bir anma programı gerçekleştirildi. Programa, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Başkonsolos Murat Ömeroğlu, Sadık Ahmet ailesi, DEB Partisi yöneticileri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, AP adayları, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, Türk azınlık belediye başkanları ve diğer davetliler katıldı.

Anma programının sunuculuğunu DEB Partisi Gençlik Kolu yöneticilerinden Burak Adil yaptı. Buradaki etkinlikte Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir konuşma yaptı. Yanık, Batı Trakya’da bulunmaktan ve soydaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle andı.


DR. SADIK AHMET MARŞI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Bu yıl ilk kez müzik öğretmeni ve aynı zamanda DEB Partisi Gençlik Kolu Üyesi Batuhan Hasan’ın bestelediği Dr. Sadık Ahmet marşı seslendirildi. Batuhan Hasan’ın yönetiminde gençlerden oluşan koro tarafından seslendirilen marş konukların büyük beğenisini topladı.

Etkinlikte ayrıca, Gençlik Kolu üyelerinin Dr. Sadık Ahmet için kaleme aldıkları şiirler de sergilendi.



Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!