13-08-2021
Orman ve ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı
Ülke genelinde ormanlara, milli parklara ve korulara gitme ya da bu alanlarda konaklamaya getirilen yasaklar 20 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.
Ülkede devam eden yangınlar ve yeni yangınların çıkma riskinin yüksek olması üzerine başlatılan ormanlık alanlara girme yasağı uzatıldı. Vatandaşların 20 Ağustos tarihine kadar orman ve ormanlık alanlara gitmemesi istendi.
5 Ağustos tarihinde yürürülüğe giren, orman, milli parklar ve korulara gidilmesini yasaklayan kanun hükmündeki kararnamenin süresi uzatıldı. Ayrıca yangına neden olabilecek her türlü çalışmadan da kaçınılması istendi.
Ağır cezai yaptırımlar dışında ormanlık alanlara gitme yasağını ihlal edenlere 1.000 euroluk, yangına neden olabilecek çalışmalarda bulunanlara ise 10 bin euroluk para cezası öngörülüyor.