Anasayfa

16-08-2021
"Mülteci konusunda atılan adımların eksik ve yanlış olduğu ortadadır"
ABTTF Başkanı: "Afganistan'dan gelecek olası büyük göç dalgası göz önüne alınarak iyi bir göç ve sığınma politikası uygulanmaması halinde Girit'te yaşanan ırkçı saldırının benzerlerinin ülkenin diğer bölgelerinde yaşanma olasılığı da artabilir"
16 Ağustos 2021 Pazartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Girit adasında mültecilere yapılan ırkçı saldırıyla ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi: "Ülkemiz Yunanistan'ın Girit adasında yaşayan mültecilere ırkçı saldırı düzenlendi. Basına yansıyan haberlere göre Girit'in Ayos Georgios köyünde yaklaşık 10 kişilik bir grup, ellerinde silah ve sopalarla 15 Pakistanlı mültecinin kaldığı iki evi bastı. Etrafa silahla ateş eden ve eşyaları parçalayan saldırganlar, mültecileri darp etti. Saldırıda yaralanan 2'si ağır 15 mülteci, bölgedeki sağlık ocakları ve hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırının ardından polis soruşturma başlattı."
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Bakanı Halit Habipoğlu konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Girit'te mültecilere yönelik silahlı saldırıdan büyük bir endişe duyuyor, polisin ve yetkili makamların gerekli inceleme ve soruşturmayı yürütmesini istiyoruz. Ülkemizin göç ve mülteci konusundaki yükünün ne denli ağır olduğunu kabul etmekle birlikte bu konuda atılan adımların eksik ve yanlış olduğu ortadadır. Uluslararası Af Örgütü Yunanistan'ın Haziran 2021'de yayınladığı raporda ifade edildiği üzere ülkemiz, Meriç Nehri bölgesinde sınır siyasetinin bir parçası olarak sığınma arayanları şiddet kullanarak geri itiyor. Af Örgütü, ülkemizin insan hakları ihlallerinin 'rutin uygulamalarının bir parçası haline dönüştüğünü' söylüyor. Afganistan'dan gelecek olası büyük göç dalgasının en çok etkileyeceği ülkelerden birinin yine ülkemiz olacağını düşündüğümüzde ülkemizde mülteci ve sığınma arayanlara yönelik ihlaller de artabilir. İyi bir göç ve sığınma politikası uygulanmaması halinde Girit'te yaşanan ırkçı saldırının benzerlerinin ülkenin diğer bölgelerinde yaşanma olasılığı da artabilir. Bu nedenle ülkemiz, sığınmacıları denizden Türkiye'ye doğru yasa dışı geri ittiğini belirten AB ülkelerinin eleştirileri yalanlamak yerine uluslararası yükümlülüklerine uygun politikalar üretmeyi başarmalı."

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı