Anasayfa

01-09-2021
Sağlık Bakanı Plevris, Yahudilerden özür diledi
Dün göreve başlayan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Yunanistan Merkezi Musevi Komisyonu'nun açıklamasından sonra Yahudi halkından özür diledi.
1 Eylül 2021 Çarşamba

Yunanistan Musevi Komisyonu bugün yayımladığı açıklamada aşırı milliyetçi eski LAOS partisi üyesi Thanos Plevris'in sağlık bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle endişesini dile getirmiş, Plevris'in 2009 yılında yaptığı bir konuşmada antisemitik ifadeleri hatırlatılarak, Yahudi halkından özür dilemesi istenmişti.

Bakan Plevris söz konusu açıklamadan sonra bugün (1 Eylül Çarşamba) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yahudi halkından özür diledi.

Plevris açıklamasında şunları kaydetti: "Yahudi Soykırımı kurbanlarına saygım sonsuz ve her türlü anti-Semitizme karşıyım. Bunu birçok açıklamamda tartışılmaz bir şekilde gösterdim. Görüşlerine katılmadığım babamın yargılandığı sırada savunma avukatı olarak yaptığım konuşmadan dolayı Yunanistan Musevi Komisyonu'nun (KİS) şahsıma yönelttiği itirazlar anlaşılabilir niteliktedir.

Hiçbir zaman Yahudilere hakaret etmek istemedim. Eğer bunu yaptıysam özür dilerim. Sağlık Bakanı olarak yapacağım çalışmalarla Yahudi Soykırımı’na saygımdan şüphe duyanlar çekincelerini ortadan kaldıracağımdan ve hiçbir şekilde Yahudi aleyhtarı duygulara sahip olmadığımdan emin olacaklardır."

Haberler


Miçotakis’ten çiftçilere görüşme çağrısı: “Pazartesi Maksimu’da bekliyorum”

Işık Sadık Ahmet, İstanbul’da insan hakları panelinde konuştu

İskeçe’de Success Dersanesinden deprem tatbikatı

Çiftçi eylemleri için gözler yarınki toplantıya çevrildi

Girit’te OPEKEPE operasyonu!

Pierrakakis Eurogrup Başkanı oldu

AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor