Anasayfa

06-09-2021
Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığına ithal bakan
Yeni bakanlık ile birlikte kabine değişikliği tamamlanmış oldu.
6 Eylül 2021 Pazartesi

Hükümet Sözcüsü İoannis İkonomu, bu sabah (6 Eylül Pazartesi) düzenlediği basın toplantısında Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığının kurulduğunu açıkladı. İkonomu, Bakan olarak Kıbrıslı Rum siyasetçi Hristos Stilyanidis’in, Bakan Yardımcısı olarak ise Evaggelos Turnas'ın görev alacağını söyledi.

Anayasa’ya göre bakanların Yunan vatandaşı olma zorunluluğu bulunurken, İkonomu, bu görevi üstlenebilmesi için Stilyanidis’e onursal vatandaşlık verileceğini kaydetti.

Hristos Stilyanidis, 2014-2019 döneminde Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi olarak görev yapmıştı.

Yeni bakan ve bakan yardımcısının 10 Eylül Cuma sabahı yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta açıklanan yeni kabinede Sivil Koruma Bakanlığının kurulduğu ve Bakan olarak Evangelos Apostolakis'in görev yapacağı belirtilmişti. Ancak SİRİZA hükümeti döneminde Savunma Bakanlığı yapan Apostolakis son anda bakanlık görevini kabul etmediğini açıklamıştı. Bu gelişme üzerine bakanlık kurulamamıştı. Bugünkü açıklamaların ardından hükümetin kabine revizyonu tamamlanmış oldu.

Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”

Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”

Yeni göç yasa tasarısı protesto edildi

1960’tan bu yana en sıcak 3’üncü yaz mevsimi

Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”