Anasayfa

16-09-2021
'İskeçe işsizlikte Yunanistan şampiyonu'
İskeçe İşçi Merkezi Başkanı Angelos Bebekidis, İskeçe ilinin işsizlik oranında Yunanistan şampiyonu olduğunu söyledi.
16 Eylül 2021 Perşembe

İskeçe İşçi Merkezi Başkanı Angelos Bebekidis, İskeçe ilinin işsizlik oranında Yunanistan şampiyonu olduğunu söyledi.

İskeçe'deki işsizlik oranının yüzde 45'i aştığını belirten İskeçe İşçi Merkezi Başkanı Angelos Bebekidis, bu oranın kadın ve gençlerde yüzde 70'e dayandığını kaydetti.

Elde ettikleri verilere dayanarak bölgede olumluya giden bir durumun olmadığını söylediğini ifade eden İskeçe İşçi Merkezi Başkanı, istatistik kurumu ELSTAT ile İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (OAED) farklı rakamlar açıklamasını da anlamadığını vurguladı.

Gerçeğin çok farklı olduğunu söyleyen Bebekidis, İskeçe'deki binlerce inşaat işçisinin yıllarca yurt dışında çalışmak zorunda kaldığını hatırlattı. Almanya, Belçika ve Finlandiya'nın İskeçeli inşaat işçilerinin göç ettiği bölgeler arasında en önde sırada yer aldığını belirten Bebekidis, "Binlerce işçimiz yurt dışında. Çalıştıkları işler sona erince de buraya dönüp, işsizlik parası için OAED'de kuyruğa giriyorlar. 50 - 100 işsizi istihdam edecek bir fabrika kurulmadı. Yıllarca bu durum böyle devam ediyor. Yaşanan tek gelişme kaloriferden ve klimalardan, odun sobasına geçtik. Eğer bu gelişmeyse tek gelişme bu." ifadelerini kullandı.

İskeçe İşçi Merkezi Başkanı Bebekidis, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti ve özellikle İskeçe'de son dönemde iş kazalarının ciddi oranda arttığına dikkat çekerek, bu duruma acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.


Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde