Anasayfa

25-09-2021
Ebeveyn yardımındaki vergi kaldırılıyor
Yeni düzenlemenin önümüzdeki hafta meclise sunulması bekleniyor.
25 Eylül 2021 Cumartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Uluslararası Selanik Fuarında açıkladığı ekonomik destek paketi içinde yer alan "ebeveyn yardımındaki verginin kaldırılması" ile ilgili yasal düzenleme önümüzdeki hafta meclise sunulacak.

Düzenlemeye göre ebeveyn başına 800 bin euroya kadar yapılan yardımlarda şu anda uygulanan yüzde 10'luk vergi tamamen kaldırılacak. Düzenlemenin 1 Ekim Cuma günü itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hükümet yetkilileri söz konusu düzenleme ile çocuklarına veya torunlarına maddi yardım yapmak isteyen ebeveynlerin vergiden muaf tutulacağı ve böylece hem gayri menkul piyasasının hareketlenmesi hem de yeni işletme açmak isteyen gençlere destek anlamında büyük kolaylıklar geleceğini belirtiyor.

Daha önce çocuklarına veya torunlarına maddi destekte bulunmak isteyen ebeveynlerden yüzde 10 vergi alınıyordu. Örnek olarak 800 bin euro nakit yardımında bulunmak isteyen bir ebeveyn şu anda 80 bin euro vergi ödemek zorunda iken, 1 Ekim tarihinden itibaren hiç vergi ödemeyecek. Düzenlemenin özellikle gençler için ekonomik anlamda rahatlama sağlayacağı belirtiliyor.

Haberler


DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı