Anasayfa


06-10-2021
Zeybek: “Ketenlik yolu ne zaman tamamlanıp teslim edilecek?”
İskece SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı’na yönelttiği soru önergesinde, dağlık bölgede yer alan Ketenlik yol yapım projesini gündeme getirdi.
6 Ekim 2021 Çarşamba

İskece SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı’na yönelttiği soru önergesinde, dağlık bölgede yer alan Ketenlik yol yapım projesini gündeme getirdi. Zeybek, yolun ne zaman tamamlanıp, teslim edileceğini sordu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan milletvekili Zeybek, “Mustafçova Belediyesi'ne bağlı Ketenlik köyü yol inşaatı projesi, hem bölge hem de köy sakinleri için büyük önem taşımaktadır. Bu projenin hazırlık aşaması çok uzun sürdüğü için bir çok zorlu aşamadan geçerek 2014 yılında tamamlandı ama sonunda Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi projelerinin dışında bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

3 bin nüfuslu Ketenlik köyüne ulaşımın zor olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Projede iki buçuk yıllık bir geçikme söz konusudur. Tamamlanması ile ilgili de 2.100.000 euroluk bütçe onayı 2019 Mayıs ayında zamanın Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanı sn. Spirtzis ile Mustafçova Belediyesi arasında sözleşmeyle onaylanmıştı. Doğu Makedonya – Trakya Bölgesel Kalkınma Konferansı'nda da dile getirilen bu projeye duyulan ihtiyacı fark eden SİRİZA hükümeti, bu projeyi hayata geçirmeyi taahhüt etmiş ve uygulamaya karar vermiştir. Temmuz 2019'da da projenin AB Komisyonu'na dahil edilmesi yönünde karar alınmıştır. Yeni Demokrasi Hükümetinin iktidara gelmesinin ardından bakan Karamanlis, inşaat prosedürlerini 2020 yılının ikinci çeyreğinden itibaren başlatma sözü vermişti. Eylül 2020 yılında yönelttiğimiz soruya cevaben, Mustafçova Belediyesi ile Program Sözleşmesi, zamanın Altyapı Ulaşım Genel Müdürü tarafından usulüne uygun olarak imzalanmış ve Mustafçova Belediyesine imzalanmak üzere dört nüsha halinde 1452/30-04-2020 protokol numarası ile gönderilmiştir. Mustafçova Belediye Başkanından edindiğimiz bilgiye göre, imzalanan sözleşmenin 19-11-2020 tarihinde Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiği yönünde. Aslında, belediye başkanının sözleşmeyi imzaladıktan sonra uygulamaya geçileceği varsayılmakta idi. Ancak,projenin hızlı bir şekilde geçikmesiz olarak uygulama aşamasına geçilmesi ile ilgili bütçe sıkıntısı olmamasına rağmen ne çalışmalar başlamış ne de bakanlık tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmıştır.”

SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek bakana şu soruları yöneltti:

- Ketenlik Belediye Yolu İnşaat projesinin uygulama aşaması ne durumdadır ve Mustafçova Belediyesi tarafından Kasım 2020 tarihinde imzalanan sözleşmesinin gönderilmesine rağmen bu gecikmenin nedeni nedir?
- Projenin hemen uygulanabilmesi için sözleşme ve çalışma güncellemesi ile ilgili olası sorunlarla nasıl başa çıkmayı planlıyorsunuz?
- Projenin ne zaman tamamlanıp teslim edilmesini planlıyorsunuz?




Haberler


Topiros belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı