Anasayfa


08-10-2021
AB göçmenlere yönelik insan hakları ihlalleri için soruşturma istedi
Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan'dan göçmen ve mültecilere karşı yapılan insan hakları ihlalleri hakkında soruşturma açılmasını istedi.
8 Ekim 2021 Cuma

Birçok sivil toplum kuruluşu ve gazetecinin çalışmaları sonucu, göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarıyla, AB ve uluslararası hukuku ihlal ettiği tespit edilen Yunanistan için AB Komisyonu harekete geçti.

Alman basınında yer alan haberlere göre, AB Komisyonu’ndan Suriye savaşının başlamasıyla birlikte yoğunluk kazanan ve sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara denizde ve karada çok sayıda insan hakları ihlali yapan Yunanistan’a, ihlaller hakkında soruşturma açması yönünde çağrıda bulunuldu.

AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johanson da yaptığı açıklamada, Yunanistan’dan konuyu derinlemesine araştıracak bir soruşturma talep ederek, "Alman medyasının getirdiği veriler son derece güvenilir veriler. Yunanistan’ın yaptıkları şok edici. AB’nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AB Komisyonu benzer uygulamaları nedeniyle Hırvatistan’dan da soruşturma açmasını istemiş, görüntülerde Hırvat polisinin de sığınmacıları Bosna Hersek topraklarına geçmeye zorladıkları görülmüştü.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret