Anasayfa

08-10-2021
AB göçmenlere yönelik insan hakları ihlalleri için soruşturma istedi
Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan’dan göçmen ve mültecilere karşı yapılan insan hakları ihlalleri hakkında soruşturma açılmasını istedi.
8 Ekim 2021 Cuma

Birçok sivil toplum kuruluşu ve gazetecinin çalışmaları sonucu, göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarıyla, AB ve uluslararası hukuku ihlal ettiği tespit edilen Yunanistan için AB Komisyonu harekete geçti.

Alman basınında yer alan haberlere göre, AB Komisyonu'ndan Suriye savaşının başlamasıyla birlikte yoğunluk kazanan ve sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara denizde ve karada çok sayıda insan hakları ihlali yapan Yunanistan'a, ihlaller hakkında soruşturma açması yönünde çağrıda bulunuldu.

AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johanson da yaptığı açıklamada, Yunanistan'dan konuyu derinlemesine araştıracak bir soruşturma talep ederek, "Alman medyasının getirdiği veriler son derece güvenilir veriler. Yunanistan'ın yaptıkları şok edici. AB'nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AB Komisyonu benzer uygulamaları nedeniyle Hırvatistan'dan da soruşturma açmasını istemiş, görüntülerde Hırvat polisinin de sığınmacıları Bosna Hersek topraklarına geçmeye zorladıkları görülmüştü.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak