Anasayfa


01-04-2015
BTAYTD 33. kuruluş yıldönümünü kutladı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, 31 Mart Salı akşamı 33. kuruluş yıldönümü etkinliği düzenledi.
1 Nisan 2015 Çarşamba

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, 31 Mart Salı akşamı 33. kuruluş yıldönümü etkinliği düzenledi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde düzenlenen etkinlikte, önceki dönemlerde BTAYTD başkanlığı yapmış olan üyelere kendi portrelerinden oluşan mozaik fotoğraflar takdim edildi.

Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Murat Ertaş, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, MMMM Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Azınlık Okulları Danışmanı Mehmet Derdiman, TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Mehmet Şerif’in yanısıra eski dernek başkanları ve üyeler yer aldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada derneğin 33. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ve bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesi gerektiğini beliten BTAYTD Başkanı Ahmet Kara, birlik ve beraberliğin bu şekilde sağlanabileceğine dikkat çekti. Dernek başkanı Kara sözlerine şöyle devam etti: “1982 yılının 31 Mart’ında derneğimiz kurulurken şartlar çok farklıydı. 28 kurucu üyenin imzasıyla dernek kuruldu. Günümüzde ise 1.020 üyeye sahibiz. Eğitimli insanlarımız arttıkça haklarımızı daha farklı şekillerde aradığımızı görüyoruz. 1982 yılında derneğimiz, diplomaların tanınması gibi farklı sorunları dile getirmek için kuruldu belki ama bu süreç içerisinde sorunlar değişti ve çözüm yolları da farklılaştı.”

Daha sonra eski BTAYTD başkanları; Hikmet Cemiloğlu, İsmail Rodoplu (Kızı Sevgi Rodoplu temsil etti), Mehmet Bağdatlı, İhsan Kahya, Adem Bekiroğlu, Cemil Kabza, Mustafa Mustafa (temsilcisi yer aldı), Murat Yunus, Mustafa Katrancı, Mustafa Süleyman, Ecevit Emin, Erkan Ruşen ve Mehmet Emin’e dernek Başkanı Ahmet Kara ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kendi portrelerinden oluşan mozaik fotoğraflar takdim edildi.

Eski başkanlardan; Ali Kamber, Hülya Emin ve Tevfik Hüseyinoğlu etkinliğe katılamadılar. Vefat eden eski dernek başkanlarından Sebahattin Emin ve Yücel Hüseyin de etkinlikte rahmetle anıldı.

Etkinlik verilen kokteylin ardından sona erdi.

Haberler


Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’