Anasayfa


09-10-2021
Aşı olanlara eğlencede sınır yok
Kovid-19 aşısı olanlara ya da son altı ay içinde hastalığı geçirdiklerine ilişkin belge sahiplerine, sadece aşılı müşteri kabul eden restoran ve kafelerde maske mecburiyeti kaldırılıyor.
9 Ekim 2021 Cumartesi

Hükümetin bugün yürürlüğe koyduğu yeni uygulamalar çerçevesinde, Kovid-19 aşısı yaptıranlar ya da hastalığı geçirdiklerine ilişkin belgeleri olanlar, aşılı müşteri kabul eden restoran, kafe ve tüm eğlence mekanlarında maske kullanmayacak. Hem aşılı hem de aşısız müşteri kabul eden eğlence mekanlarında ise her iki kesim için de maske mecburiyeti devam ediyor. Aşısız olanların “karma” mekanlara girebilmesi için son 24 saatte yapılmış negatif rapid testi sonucu gerekiyor.

15 gün süreyle uygulanacak ve yeni verilere göre yeniden değerlendirilecek önlemler, Kovid-19 aşısı olanlara daha fazla serbestlik öngörüyor.

Buna göre, bugünden itibaren sadece aşı olanları kabul eden restoran, kafe, bar gibi eğlence yerlerinde maske takmak mecburi olmadığı gibi ayakta durmak ve dans etmek de yasak değil. Eğlence mekanlarının çalışma saatlerine de bir kısıtlama getirilmeyecek.

Mekan sahiplerinin aşı sertifikası kontrollerini sıkı bir şekilde yapması gerektiği, denetimlerin yoğun olacağı belirtildi.

Haberler


Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı