Anasayfa

19-10-2021
Akdeniz'de deprem!
Kerpe (Karpathos) Adası açıklarında saat 08.32'de 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
19 Ekim 2021 Salı

Kerpe Adası, 08.32'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Akdeniz'in güneydoğusunda bulunan Kerpe Adası açıklarında meydana gelen deprem Türkiye, Mısır, Lübnan, Kıbrıs ve İsrail'de de hissedildi.

Atina Ulusal Gözlemevi tarafından yapılan açıklamalarda, depremin Akdeniz'de bulunan Kerpe Adasının 127 kilometre güneydoğusunda meydana geldiği belirtilirken, depremin yerin 58 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Atina Üniversitesi Jeoloji ve Doğal Afetler Yönetiminden Profesör Efthimios Lekkas, bölgedeki depremin geniş sismik bir etkisi olduğunu doğruladı. Efthimios, "Şiddetli bir deprem ve bu yüzden geniş bir alanda hissedilmesi normal. Tsunami veya artçı sarsıntı beklemiyoruz." dedi.

Haberler


Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenleniyor

Gümülcine Celal Bayar Lisesi kitaplaştırıldı