Anasayfa

23-10-2021
AB'den 'dikenli tellere' fon yok
AB Komisyonu Başkanı, AB’nin, sınırlarına duvar ya da dikenli tel için fon sağlamayacağını bildirdi.
23 Ekim 2021 Cumartesi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin, sınırlarına düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik dikenli tel ve duvarlar için fon sağlamayacağını söyledi.

Von der Leyen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 2 gün süren AB Liderler Zirvesi’nin bitiminde AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Zirvede, düzensiz göçle mücadelede "fiziksel altyapı" şeklinde adlandırılan tedbirlerin tartışıldığını belirten von der Leyen, "Komisyon ve Avrupa Parlamentosunun dikenli tel ve duvarlar için fon sağlanmayacağına dair uzun süredir ortak bir tutumu olduğu konusunda çok nettim." dedi.

Aralarında Yunanistan'ın da yer aldığı bazı AB üyesi ülkelerin içişlerinden veya göçten sorumlu bakanları ortak bir mektubu imzalayarak AB Komisyonundan göçmenlere karşı AB sınırlarının "fiziki engellerle" güçlendirilmesini talep etmişti.



Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak