Anasayfa

12-11-2021
'Genç Çiftçiler' programına başvurular başlıyor
Programın toplam bütçesi 420 milyon euro.
12 Kasım 2021 Cuma

"Genç Çiftçiler" programı için elektronik başvurular bugün (12 Kasım Cuma) itibarıyla başlıyor. Toplam 420 euroluk destek programına başvurular 14 Aralık Salı gününe kadar devam edecek.

Destek programı ile tarım alanındaki yaş oranını yenilemek, tarım alanında yatırım yapmak isteyenlere başlangıçta destek olmak, yatırım için imkanı olmayan genç çiftçi adaylarını teşvik etmek amaçlanıyor.

Tarım Bakan Yardımcısı Yorgos Stilios konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, program ile 11 binin üzerinde genç çiftçi adayına Yunanistan ekonomisinin gelişmesinin temel unsurlarından biri olan tarım alanında faaliyete başlamaları için yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti. Stilios, daha önceki programlardan farklı olarak yeni programla ilgili tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını ve programa katılmaya hak kazananlara ilk taksitin en geç 6-7 ay içinde ödenmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Programla ilgili detaylar ise şöyle:

- Başvuru yapacak kişilerin 41 yaşını geçmemiş olması ve başvurudan önceki son 10 yılda tarım alanında faaliyet göstermemiş olması gerekiyor.
- Programın süresi 3 ile 4 yıl olacak.
- Toplam destek miktarı kalıcı ikamet bölgesine ve üretim alanına göre 35 bin ila 40 bin euro civarında olacak.
- Destek miktarları iki taksit şeklinde ödenecek. İlk taksit toplam destek miktarının yüzde 70'inden oluşurken programın başında, ikinci taksit ise programın sonunda verilecek.
- Hak sahiplerinin profesyonel çifti özelliği taşımaları ve programın bitiminden sonra 4 yıl boyunca bunu korumaları gerekiyor.

Toplam 420 milyon eurodan en yüksek payı 62 milyon 200 bin euro ile Orta Makedonya eyaleti alırken, Doğu Makedonya - Trakya eyaletine 37 milyon 300 bin euroluk bütçe ayrıldı.

Haberler


Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’