Anasayfa

15-11-2021
Özel doktorlar için seferberlik dönemi
Hükümet Sözcüsü serbest çalışan doktorların göreve çağrılacağını açıkladı.
15 Kasım 2021 Pazartesi

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, yarın (16 Kasım Salı) itibarıyla devlet hastanelerine destek olmaları amacıyla serbest çalışan doktorların göreve çağrılacağını açıkladı.

Kovid -19 pandemisi nedeniyle devlet hastanelerinde oluşan yoğunluğun azaltılması için yapılan destek çağrısına özel doktorlar tarafından yeteri kadar destek gelmemesi üzerine hükümet yarın itibarıyla 'seferberlik' ilan etmeyi planlıyor.

İkonomu yaptığı açıklamada, devletin serbest çalışan doktorlar için özel teşvikler sağlayıp gönüllü olarak devlet hastanelerinde görev almaları çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Sağlık sisteminde oluşan boşlukları gidermek amacıyla yarından itibaren özel doktorların göreve çağrılacağını belirten İkonomu, ihtiyaç olan bölgeler ve kaç doktorun göreve çağrılacağının bu gece ülke genelindeki tabip odalarından gelecek son cevaplara göre karar verileceğini söyledi.

İkonomu ayrıca devlet hastanelerindeki yükü hafifletmek için özel hastane ve kliniklerden de destek alınacağını sözlerine ekledi.

Hükümet Sözcüsü İkonomu, üçüncü doz aşının önemine de vurgu yaparak, bir kişinin koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış olması için üçüncü dozu yaptırması gerektiğini de söyledi.

Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak