Anasayfa

18-11-2021
'Vatandaşı hastaneden eve götürmek sağlık hizmetinin bir parçası değil midir?'
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, Trakya'daki EKAB (Hızır Acil) biriminin gereken sorumluluğu yerine getirmediğini kaydetti.
18 Kasım 2021 Perşembe

İskeçe'de yaşanan bir olay nedeniyle yazılı bir açıklama yayımlayan Hacıgene, yardıma ihtiyaç duyan hastalara hassasiyetle hizmet edilmesini istedi. İskeçe Hastanesinde tedavi gören bir hastanın evine dönmesi için yardım edilmediğini dile getiren Hacıgene, "Bir kişiyi hastaneye götürmek ve oradan da evine götürmek, hakkı olan sağlık hizmetinin bir parçası değil midir?" ifadesine yer verdi.

İrfan Hacıgene açıklamasında şunları belirtti: "Maalesef bir kez daha Trakya’daki EKAB (Hızır Acil) ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren herkesin vurdumduymazlığına şahit olduk. Tedavi gören hastalara gereken saygının gösterilmediği vakalar dizisine, İskeçe Hastanesi’nde kalça kemiğinden ameliyat olan bir yurttaşımızın evine dönmek için kendisinin çare bulmak zorunda kaldığı bir olay daha eklendi.

Defalarca yapılan çabalara rağmen Trakya EKAB müdürü ile iletişime geçilemedi. Ancak bu durum böyle devam edemez.

Hastalar çiftçi (agrotiko) arabalarında taşınacak nesneler değildir. Bir hastanın tedavisi hastanede sona ermez. Bir kişiyi hastaneye götürmek ve oradan da evine götürmek hakkı olan sağlık hizmetinin bir parçası değil midir? Tabii ki de bunun bir parçasıdır.

Ancak EKAB'daki yetkililer ve hastane yönetimleri, verdikleri hizmetlerin yetersizliğini örtmek için gayret gösteriyor. Bu değersizleştirme girişimi artık son bulmalıdır."

Yetkililerin sorumluluklarını üstlenmeleri gerektiğini ifade eden Hacıgene, bunu yapmayan kişilerin de bunun sonuçlarına katlanmaya hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

Haberler


Sakız Adası’nda yangın nedeniyle bazı köyler tahliye ediliyor

Zeybek OSDE 2025 başvurularındaki belirsizliği meclise taşıdı

‘Rodos ve İstanköy Türklerine de dernekleşme hakkı tanınmalı’

Libya, Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

Gümülcine Belediyesi’nde görev değişikliği: Başkan yardımcısı görevden alındı

Atina’da ABD’nin İran’a saldırıları protesto edildi

Yunanistan - Türkiye maçında yüzyılın rekoru kırıldı

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’den Edirne ziyareti

Kırk Kurbanı geleneği devam etti

Sakız Adası’nda acil durum ilan edildi

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

EPOMEA Rodop Başkanı Sibel Mustafaoğlu Ankara’da temaslarda bulundu