Anasayfa

11-01-2022
Çocuklarda üçüncü doz gerekiyor mu?
Ulusal Aşı Komitesi Başkanı Maria Theodoridu, Kovid-19 aşıları konusunda ergenler ve çocuklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
11 Ocak 2022 Salı

Ulusal Aşı Komitesi Başkanı Maria Theodoridu, Kovid-19 aşıları konusunda ergenler ve çocuklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulusal Aşı Komitesi Başkanı Maria Theodoridu, bağışıklık sistemiyle ilgili sorunu olanlar hariç, 18 yaşın altındakilere üçüncü doz aşı için bir tavsiye olmadığını söyledi.

Hastalığı geçiren ve aşı olmayı planlayan çocuk ve ergenlerin, hastalığı geçirdikten 3 ay sonra aşı olabileceğini belirten Theodoridu, hastalık öncesi bir doz aşı olanların ise ikinci doza ihtiyaçları olmadığını kaydetti.

Yeni bilimsel çalışmalara da değinen Aşı Komitesi Başkanı, söz konusu çalışmaların Kovid-19 aşılarının çocuk ve ergenlerde güvenli olduğunu ve onları koruduğunu kanıtladığının altını çizdi.

Theodoridu, iki doz Pfizer/Biontech aşısının çocuk ve ergenlerde hastalığı geçirdikten sonra çıkabilecek Misc Sendromuna karşı da koruyucu olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası çalışmaların kanıtladığı, 18 yaş altı Kovid-19’a yakalanan çocuklarda görülen diyabet oranının artışına değinen Theodoridu, enfeksiyonun diyabet için artan bir risk faktörü olduğunu vurguladı.

Haberler


İnhanlı Belediyesi çiftçi ve hayvan besicilerinin taleplerine destek verdi

Maronya-Şapçı Belediyesinden çiftçilere tam destek

Aleksis Çipras’ın kitap tanıtımına yoğun katılım

Erdem Hüseyin’den çiftçi eylemine destek ziyareti

ABTTF’den BM İnsan Hakları Konseyine yazılı bildiri

Yassıköy Belediyesinden çiftçilere destek

Topsidis’ten Gümülcine Devlet Hastanesine ziyaret

‘Byron’ Zakinthos, Rodos ve Lakonya’yı vurdu

Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi

Çiçek hastalığı için 50 milyon euroluk destek paketi açıklandı

Maronya – Şapçı Belediyesi dezenfeksiyon noktaları kurdu

Ege Üniversitesinde Batı Trakya ve Oniki Ada Türklerinin sorunları masaya yatırılıyor