Anasayfa

11-01-2022
DSÖ: 6-8 hafta içinde Avrupa’nın yarısından fazlasına Omikron bulaşacak
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kovid-19’un Omikron varyantının daha önceki varyantlara göre daha hızlı ve geniş çaplı yayıldığını belirterek, Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına 6-8 haftada Omikron varyantı bulaşacağı uyarısında bulundu.
11 Ocak 2022 Salı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kovid-19’un Omikron varyantının daha önceki varyantlara göre daha hızlı ve geniş çaplı yayıldığını belirterek, Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına 6-8 haftada Omikron varyantı bulaşacağı uyarısında bulundu.

Kluge, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, DSÖ Avrupa bölgesinde yılın ilk haftasında 7 milyondan fazla Omikron vakası tespit edildiğini, bir önceki haftaya göre iki kattan daha fazla artış görüldüğünü aktardı.

Avrupa’da 26 ülkenin her hafta nüfusunun yüzde 1’inden fazlasına Kovid-19 bulaştığını bildirdiğini aktaran Kluge, ülkelerin sağlık sistemlerinde büyük baskı oluşabileceğine dikkati çekti.

Kluge, kendisinin sorumlu olduğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki 53 ülkenin 50’sinde Omikron varyantının tespit edildiğini, Omikron’ın hızlı şekilde Batı Avrupa ülkelerinde baskın hale geldiğini ve hızlı bir şekilde Balkanlara yayıldığını ifade etti.

Omikron varyantının daha önceki varyantlara göre daha hızlı ve geniş çaplı yayıldığına vurgu yapan Kluge, ülkelere kapalı alanlarda yüksek kaliteli maske takılmasını zorunlu hale getirme çağrısı yaptı.

Kluge, sağlık çalışanları ve yaşlılar da dahil risk altındaki gruplara güçlendirici aşı uygulamalarında öncelik verilmesini istedi.

"Sağlık Ölçüm ve Değerlendirmeleri Enstitüsünün (IHME) tahminlerine göre, önümüzdeki 6-8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına Omikron varyantı bulaşmış olacak." diyen Kluge, Omikron varyantının aşılamanın daha az olduğu Avrupa’nın doğu ülkelerine sıçradıkça daha fazla can kaybı yaşanmasından derin endişe duyduğunu vurguladı.

Haberler


İnhanlı Belediyesi çiftçi ve hayvan besicilerinin taleplerine destek verdi

Maronya-Şapçı Belediyesinden çiftçilere tam destek

Aleksis Çipras’ın kitap tanıtımına yoğun katılım

Erdem Hüseyin’den çiftçi eylemine destek ziyareti

ABTTF’den BM İnsan Hakları Konseyine yazılı bildiri

Yassıköy Belediyesinden çiftçilere destek

Topsidis’ten Gümülcine Devlet Hastanesine ziyaret

‘Byron’ Zakinthos, Rodos ve Lakonya’yı vurdu

Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi

Çiçek hastalığı için 50 milyon euroluk destek paketi açıklandı

Maronya – Şapçı Belediyesi dezenfeksiyon noktaları kurdu

Ege Üniversitesinde Batı Trakya ve Oniki Ada Türklerinin sorunları masaya yatırılıyor