Anasayfa

12-01-2022
Bakoyanni: 'Türkiye silahlanma programımızdan ve ittifaklarımızdan rahatsız'
Eski Dışişleri Bakanı ve Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Real FM radyo istasyonuna konuşan Bakoyanni, gazeteci Maria Samolada'nın sorularını yanıtladı.
12 Ocak 2022 Çarşamba

Türkiye'nin istikrarsızlaştığını iddia eden Bakoyanni, Yunanistan'ın silahlanma programından ve ittifaklarından Türkiye'nin rahatsız olduğunu ileri sürdü. Bakoyanni, Yunanistan olarak ister Meriç bölgesinde, ister Doğu Akdeniz'de veya başka bir yerde Türkiye'nin her türlü tahrikiyle yüzleşmeye hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'nin dile getirdiklerinin hem iktidarın, hem muhalefetin tutumu olduğunu savunan Bakoyanni, "Erdoğan gitse dahi hiçbir şey değişmeyecek." ifadesini kullandı.

Bakoyanni şunları dile getirdi: "Türkiye gibi bir ülkenin istikrarsız hale gelmesi endişe verici. Bu nedenle bizim uyanık olmamız şart. Çünkü istikrarsızlık kontrol edilemez durumlar yaratabilir. Yunanistan, Türkiye’deki durumu soğukkanlılıkla izliyor. Türkiye’nin bugün dile getirdiklerinin hem iktidarın hem de muhalefetin tutumu olduğundan şüphemiz yoktur.

Erdoğan gitse de hiçbir şey değişmeyecek. Bu, Türkiye’nin stratejik bir tercihidir. Yanılsamaya kapılmamamız gerekir. Türkiye'nin bizim silahlanma programımızdan ve her zamankinden daha güçlü olan ittifaklarımızdan duyduğu rahatsızlığı biliyoruz. Hedefimiz hâlâ Türkiye ile bir tür diyalog kurmaktır. Ancak ister Meriç’te, ister Doğu Akdeniz’de veya başka yerlerde olsun, her türlü tahrikle yüzleşmeye hazırız. Türkiye bunu çok iyi biliyor."

Haberler


ABD, Venezuala’ya saldırdı, Maduro yakalanarak ülke dışına çıkarıldı

Turus: “YTB, 2025’te yarım milyon kişiye ulaştı”

Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinin 2026 bütçesi kabul edildi

790 bin araç sahibi Taşıt Vergisini ödemedi

Soğuk hava gitti, ılık ve yağışlı hava geliyor

Rodop ilindeki çiftçiler hükümetle diyaloğa hazır olduklarını açıkladı

Şehir içi hız sınırı düşürüldü, cezalar ağırlaştı

Kavala Kurabiyesi’nin hikayesi TRT ekranında

Bulgaristan euroya geçti

Filistin’e destek için yüz binler Galata Köprüsü’nde buluştu

İsviçre’de barda yangın: Ölü sayısı 40’ı aştı

Üreticiler Malgara’da toplanıyor: Sürecin yönü belirlenecek