Anasayfa


21-01-2022
Stilyanidis: ‘ABD'nin Trakya'daki askeri varlığı Trakyalıların güvenlik duygusunu güçlendiriyor’
Rodop YDP milletvekili Evrpidis Stilyanidis, Batı Trakya’daki ABD askeri ve yatırım varlığının Trakyalıların güvenlik duygusunu arttırdığını iddia etti.
21 Ocak 2022 Cuma

Rodop YDP milletvekili Evrpidis Stilyanidis, Batı Trakya’daki ABD askeri ve yatırım varlığının Trakyalıların güvenlik duygusunu arttırdığını iddia etti.

Milletvekili Rodopis Evripidis Stylianidis, Uluslararası İlişkiler Profesörü Konstantinos Lavdas'ın katılımıyla düzenlenen çevrim içi bir etkinlikte, Trakya'nın jeopolitik konumuna ilişkin görüşlerini “Yunanistan Amerikan Lejyonu” adlı kuruluş üyelerine aktardı. Çevrim içi etkinlik uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Konstandinos Lavdas’ın katılımıyla yapıldı.

Amerikan Lejyonu adlı kuruluş, Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD silahlı kuvvetlerinde yer alan Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan bir organizasyon. Dünya genelinde kuruluşları olan organizasyonun Yunanistan’daki üye sayısının 500’ün üzerinde olduğu belirtildi.

Rodop milletvekili Stilyanidis etkinlikte yaptığı konuşmada, Batı Trakya’daki ABD askeri ve ekonomik varlığının bölgedeki vatandaşların güvenlik duygusunu arttırdığını iddia etti. Konuşmasında Stilyanidis, Batı Trakya bölgesini insan ve azınlık haklarına tam saygı duyulan açık demokratik toplum modeli olarak nitelendirdi. Stilyanidis konuşmasında Lozan Antlaşması'nı ve Müslüman azınlığın karakterini, rolünü ve önemini karşılaştırmalı olarak analiz ederek, kültürlerarası karakteri ile komşu ülkelerle işbirliği köprüsü olarak oynayacağı rolünün korunması gerektiğini kaydetti.

Stylianidis, bölgedeki Amerikan askeri ve yatırım varlığının, Trakyalıların güvenlik duygusunu güçlendireceğini, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacağını ve bölgenin yatırım ve turizm destinasyonu haline gelmesine katkı sağlayacağını öne sürdü.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!