Anasayfa

11-02-2022
DEB Partisi: 'Ekonomik eşitliğin sağlanması talebimizdir'
DEB Partisi yeni onaylanan 'Kalkınma Yasası' hakkında açıklama yayımladı.
11 Şubat 2022 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Yunanistan İstatistik Kurumu'nun (ELSTAT) yayınladığı son ekonomik veriler ile geçtiğimiz günlerde mecliste onaylanan yeni 'Kalkınma Yasası' hakkında açıklama yayımladı.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nin ülkedeki en fakir ikinci bölge, İskeçe ilinin ise eyalet genelindeki en fakir il olduğuna vurgu yapıldı. Yeni 'Kalkınma Yasası' ile ilgili açıklamada, "Bahse konu yasada, azınlık nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu Rodop ili ve nüfusunun neredeyse yarısını oluşturduğu İskeçe ilinin Meriç iline nazaran daha az oranda hibe desteği alması ekonomik olarak içler acısı durumda olan azınlığı dibe sürükleme eylemi olarak gözükmektedir." ifadelerine yer verildi.

DEB Partisi tarafından yayımlanan açıklama şöyle: "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak uzun yıllardır geçim sıkıntısı çeken aileler çareyi göç etmekte bulmakta dolayısıyla da nüfusumuz gittikçe azalmaktadır. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin resmi istatistik kurumu ELSTAT'ın verilerine göre Azınlığımızın yoğun olarak yaşadığı Doğu Makedonya Trakya Bölgesi, Yunanistan genelinde en fakir ikinci bölge olurken, en fakir il de İskeçe oldu.

Bunun üzerine aynı günlerde ülkemizde yeni 'Kalkınma Yasası' onaylandı ve teşvik oranları belirlendi. Bahse konu yasada, azınlık nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu Rodop ili ve nüfusunun neredeyse yarısını oluşturduğu İskeçe ilinin Meriç iline nazaran daha az oranda hibe desteği alması ekonomik olarak içler acısı durumda olan azınlığı dibe sürükleme eylemi olarak gözükmektedir.

Partimiz ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın talebi sağlanacak tüm yatırım ve kalkınma teşviklerinin adil bir şekilde bölgede dağıtılmasıdır. Yapılacak her siyasi, sosyal ve ekonomik ayrımcı politikalar bölgeye zarar vermekte ve eşit yaşam şartı hakkını zedelemektedir."

Haberler


SİRİZA ülkenin yangınlara hazırlıksız olduğunu açıkladı

Ketenlik Gençlik Festivali başladı

AADE’den vergi kaçakçılığına karşı yapay zekâ ile denetim

Orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanlığından yaban domuzlarının neden olduğu zararlara ilişkin açıklama

Orman yangınları nedeniyle bazı yerleşim alanları boşaltıldı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi tamamlandı

Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’e dayanışma eylemlerine hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi