Anasayfa

12-02-2022
BTAYTD'den İskeçe Türk Birliği'ne destek açıklaması
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), İskeçe Türk Birliği'nin düzenlediği yürüyüş hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.
12 Şubat 2022 Cumartesi

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), İskeçe Türk Birliği'nin düzenlediği yürüyüş hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

BTAYTD tarafından yapılan açıklamada, demokratik eylemde, kışkırtıcı konuşmaların olduğu iddia edilerek 7 ay sonra açılan soruşturma asla kabul edilebilir bir durum olmadığı belirtilerek, İskeçe Türk Birliği'nin hak arama mücadelesini desteklemeye devam edecekleri vurgulandı.

BTAYTD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan Yargıtay Mahkemesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına ve Avrupa Konseyi'nin çağrılarına rağmen İskeçe Türk Birliği'nin (İTB) yasal statüsünün iadesiyle ilgili verdiği ret kararından sonra İskeçe Türk Birliği tarafından 10 Temmuz 2021 tarihinde bir yürüyüş gerçekleştirilmiştir. Demokratik normlara uygun olarak gerçekleştirilen yürüyüşte herhangi bir kışkırtıcı söylem ve taşkınlık asla yaşanmamıştır.

Bu eylemden 7 ay sonra İskeçe Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu'nun 9 Şubat Çarşamba günü ifadeye çağrıldığını hayal kırıklığı ile öğrenmiş bulunmaktayız. 14 yıldır Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ile haklı bulunan ancak ülkemiz Yunanistan'ın uygulamamakta ısrar ettiği kararları protesto ettiğimiz demokratik eylemde, kışkırtıcı konuşmaların olduğu iddia edilerek 7 ay sonra açılan soruşturma asla kabul edilebilir bir durum değildir. İskeçe Türk Birliği'nin 39 yıldır sürdürdüğü hak arama mücadelesinde yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz."

Haberler


Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme Şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti