Anasayfa

19-02-2022
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı: 'Dedeağaç İttifak için çok önemli'
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Erika Olson, Yunanistan'ın NATO için temel bir müttefik olduğunu, Dedeağaç'ın da Transatlantik ve Avrupa güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
19 Şubat 2022 Cumartesi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Erika Olson, Yunanistan'ın NATO için temel bir müttefik olduğunu, Dedeağaç'ın da Transatlantik ve Avrupa güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Atina ve Selanik'i ziyaret eden Güney Avrupa ve Kafkasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Olson, resmi Atina ve Makedonya Haber Ajansına verdiği röportajda, iki ülke ilişkilerinin her zamankinden daha iyi olduğu bir dönemde Yunanistan'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Olson, başlayan iyi ilişkileri devam ettirme ve geliştirme açısından fırsatlar olduğuna dikkat çekti.

Olson açıklamalarında, Dedeağaç'ın bölgesel istikrarın inşasında ve aynı zamanda Avrupa enerji ve iklim güvenliğinin güçlendirilmesinde kilit rol oynadığının da altını çizdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Dedeağaç'taki yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz depolama ve yeniden gazlaştırma terminalinin sadece Yunanistan için değil, tüm Balkanlar için önemli olduğunu savundu.

Haberler


SİRİZA ülkenin yangınlara hazırlıksız olduğunu açıkladı

Ketenlik Gençlik Festivali başladı

AADE’den vergi kaçakçılığına karşı yapay zekâ ile denetim

Orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanlığından yaban domuzlarının neden olduğu zararlara ilişkin açıklama

Orman yangınları nedeniyle bazı yerleşim alanları boşaltıldı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi tamamlandı

Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’e dayanışma eylemlerine hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi