Anasayfa

25-02-2022
Avrupa göçmenleri karşılamaya hazırlanıyor
Ukrayna'dan binlerce göçmen Avrupa'ya doğru gidiyor.
25 Şubat 2022 Cuma

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırının ardından binlerce kişinin başta Slovakya, Polonya ve Macaristan olmak üzere Avrupa ülkelerine doğru göç ettiği bildirildi.

Polonya Sağlık Bakanlığı ülkedeki hastanelerde Ukrayna'dan gelecek yaralılara sağlık hizmeti verilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı. Açıklamada Polonya'ya gelecek tüm Ukraynalılar için sağlık hizmeti sunulacağı belirtildi.

Saldırının başladığı 24 Şubat Perşembe günü itibarıyla çok sayıda Ukraynalının Polonya, Macaristan ve Slovakya'ya giriş yaptığı bildirildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı ise göçmenlerin büyük bölümünün ilk etapta Polonya, Macaristan ve Slovakya'da kalacağını açıkladı. Almanya'nın özellikle Polonya'ya göçmenlerin barınması için her türlü desteği vereceği belirtildi.

AB üyesi ülkelerde göçmenlerin geçici sığınma hakkı elde etmesi için AB'nin "Kitlesel göç durumunu" kabul etmesi gerekiyor. Yetkililer şimdilik bu duruma gerek olmadığını ve krizin en kısa sürede sona ermesini umdukları ifade edildi.

Bu arada ABD yetkilileri ise, Avrupa'ya yaklaşık 5 milyon kişinin göç etmek zorunda kalabileceğini ön görüyor.

Haberler


Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti

Reşit olmadığını beyan eden sığınmacılara kemik yaşı testi

İskeçe’de iki soygun olayı aydınlatıldı

SİRİZA ve Yeni Sol: Kadın cinayeti yasal tanıma kavuşmalı

SİRİZA’dan hükümete İsrail’e verilen desteği durdurma çağrısı

BM Özel Raportöründen, Plevris’in açıklamalarına tepki

Alantepe etkinlikleri başladı

Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti