Anasayfa

14-03-2022
Yunan basını: Miçotakis’in İstanbul ziyareti beklentileri aştı
Yunan basını, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in pazar günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi, Türk-Yunan ilişkilerinin seyri açısından olumlu değerlendirerek ziyaretin beklentileri aştığı yorumunu yaptı.
14 Mart 2022 Pazartesi

Yunan basını, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in pazar günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi, Türk-Yunan ilişkilerinin seyri açısından olumlu değerlendirerek ziyaretin beklentileri aştığı yorumunu yaptı.

Ta Nea gazetesinin "Geleceği olan diyalog" başlıklı haberinde, Miçotakis’in İstanbul temasları "beklentileri aşan bir ziyaret" sözleriyle yorumlandı. Miçotakis’in Erdoğan ile görüşmesi için "Beklenenden daha iyi bir iklimde gerçekleşti." ifadesi kullanıldı.

İki lider arasındaki ilişkideki iyileşmenin net olduğu belirtilen yorumda, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı için "Yunanistan ve Türkiye’nin, kuzeye yönelik ortak güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olan iki NATO üyesi ülke olduğunu hatırlattı." değerlendirmesi yapıldı.

"GÜNEYDOÄžU AKDENİZ'DE İSTİKRAR HEPİMİZİN YARARINADIR"
Yorumda, Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’de sakin bir ortam ile Atina ve Ankara arasındaki tüm iletişim kanallarının açık olmasını beklediği ifade edilerek, Yunan diplomatik kaynakların "Güneydoğu Akdeniz’de istikrar hepimizin yararınadır." değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

"İKİ LİDER, İKİ MÜTTEFİK GİBİ GÖRÜŞTÜ"
Eleftheros Tipos gazetesinin "Olumlu adımlar" başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin olumlu bir atmosferde geçtiği vurgulanarak, bu olumlu atmosferin korunması halinde Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyinin (YDİK) sonbaharda Selanik’te tekrar toplanabileceği, iki ülke heyetlerinin Güven Artırıcı Önlemler için nisanda buluşabileceği ifade edildi.

Yunan tarafının, iki liderin uzun bir aradan sonra iki müttefik gibi görüştüğü izlenimine sahip olduğu belirtilen haberde, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve pozitif gündeme, enerji konusu da dahil olmak üzere, özel bir vurgu yapıldı." ifadesi yer aldı.

"İLETİŞİM KANALLARININ AÇIK OLMASI FAYDALI"
Kathimerini gazetesi de iletişim kanallarının açık olmasının faydalı olduğuna vurgu yaparak, "Anlaşmazlıklara rağmen ikili ilişkilerde gerçekten büyük bir iyileşme alanı mevcut. Bu sadece iki ülkenin değil, tüm Doğu Akdeniz bölgesinin yararına olacaktır." ifadesini kullandı.

LEBLEBİ HELVASI MERAK YARATTI
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis ile Vahdettin Köşkü’nde yediği yemek de Yunan basınının gündemindeydi. SKAI TV, menüde yer alan ve merak uyandıran leblebi helvasının tarifini verdi.

Anadolu’nun binlerce yıllık geleneksel yemek tariflerinin, ilk kez sağlıklı ve atıksız yönleriyle dünyaya açıldığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabında yapılışı anlatılan "leblebi helvası", Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın tarifiyle okuyucuyla buluşmuştu.

Haberler


Yahyabeyli köyü’nde dere yatakları temizleniyor

BTTÖB başkanından eğitim yılı sonu mesajı

Kızılağaç köyüne süt üreticileri için üç fazlı elektrik

‘İskeçe Vergi Dairesi kapatılmamalı’

Selanik’te bebeği gece boyunca balkonda bırakan ebeveynler gözaltına alındı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerine yaz tatilinde spor ve kültür etkinlikleri

AOX Baharidis’le yollarını ayırdı

Koyunköy ve Para Mahallesi’ndeki hatim etkinikliklerine yoğun katılım

“Hükümetin beceriksizliğinin bedelini bölge halkı ödüyor”

Yorgos Çipras SİRİZA’dan istifa etti

İTB’nin ‘Geleneksel Kültür Sanat Şenliği’ yoğun katlımla gerçekleşti

Geleneksel Kır Koşusu 35 yaşında