Anasayfa

16-03-2022
GTGB, Türk mezarlığına zarar verilmesini kınadı
Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe'nin Bulustra (Avdira) Belediyesine bağlı Horozlu köyünde Türk mezarlığına zarar vermesini kınadı.
16 Mart 2022 Çarşamba

Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe'nin Bulustra (Avdira) Belediyesine bağlı Horozlu köyünde Türk mezarlığına zarar vermesini kınadı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: "İskeçe ilinin Horozlu köyündeki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına ait mezarlığın, Bulustra (Avdira) Belediyesi tarafından Müslüman mezarlığı olduğunu kabul etmesine rağmen hiç bir yerde kayıtlı olmadığını ve köyde mütevelli heyetinin bulunmamasını ileri sürülerek tahrip edildiğini hayretle öğrenmiş bulunmaktayız.

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kalan dinimize göre kutsal sayılan mezarlığa karşı yapılan bu yıkım tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın vicdanını derinden yaralamıştır.

Toplumun farklı kültürel ve inançsal değerlerini hiçe sayan her yaklaşım, toplumda gerginliği arttırmaktan başka bir sonuç doğurmamaktadır. Dini, kültürü, siyasi ve felsefi inancına bakılmaksızın ölünün mezarı yâda cenazesi, devletin sorumluluğu ve güvenliği altında olmalıdır.

Kültürel mirasımıza karşı yapılan bu saldırıların son bulmasını diliyor, yaşanmış olan bu vahim olayı şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Haberler


BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Bluefarm Yaban Mersini Çiftliği Basın ve Tanıtım Gününe ev sahipliği yaptı

ABTTF’den Yunanistan’a çifte standart eleştirisi

GPO anketi: Yunanistan’da siyasi dengeler değişiyor