Anasayfa

21-03-2022
SİRİZA'dan mezarlık açıklaması: 'Barbarca hareket barış iklimine zarar veriyor'
SİRİZA Partisi İskeçe'deki Horozlu köyünde bulunan Türk mezarlığının talan edilmesi ile ilgili açıklama yayımladı.
21 Mart 2022 Pazartesi

SİRİZA Partisi, Bulustra (Avdira) Belediyesinin eski Müslüman Türk mezarlığında yaptığı çalışmaları kınadı. "Eski Müslüman mezarlığının tahrip edilmesi, artık tekrar yaşanmaz diye düşündüğümüz tarihin karanlık sayfalarını bizlere hatırlattı." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, söz konusu eylemin sadece hukuki yasaları değil her şeyden önce yazılı olmayan ölülere saygı kurallarını ihlal ettiği vurgulandı. "Söz konusu barbarca hareket bölgedeki barış iklimine de zarar vermektedir." denilen açıklamada, Avdira Belediye Başkanı Çitiridis'in bölge halkının dini değerlerine "yatırım planı" bahanesiyle zarar verdiği belirtildi.

Mezarlık alanındaki her türlü çalışmanın bir an önce durması talebinin vurgulandığı açıklamada, konunun hem cezai hem de disiplin kuralları bağlamında çözülmesi amacıyla yetkili birimlere çağrıda bulunulurken, "Bu konuyu en üst seviyeye taşımayı taahhüt ediyoruz." ifadelerine de yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Avdira Belediye Başkanı Çitiridis'in bu hareketinin siyasi kariyerini muhtemelen kısa sürede bitirecek bir kara leke olarak değerlendirildiği belirtildi.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor